Jubileumdag: zon, lekker sporten, drie lekke banden en veel lol

oktober 30, 2018 //

De weersvoorspellingen waren vooraf niet veelbelovend: regen, kans op hagel, een flink stuk kouder. Maar al met al was het zaterdag 27 oktober tijdens de Jubileumdag van de Vrouwentriathlon prachtig weer. De deelneemsters keken na afloop terug op een zeer geslaagde dag. “Als het weer zó meewerkt, dan is zo’n sportieve dag extra leuk. Genieten van de Betuwe, Hollandse luchten, Nederland op z’n prachtigst”, aldus deelneemster Angelique Toonen.

De jubileumdag begon in Beusichem met koffie, thee en bananenbrood en daarna de fiets op voor een rit door de Betuwe. Vooraf zag Angelique een beetje op tegen het programma. “Anderhalve week geleden zaten we nog in Nepal waar het 35 graden was. Dan is het even omschakelen naar koud herfstweer in Nederland. Maar als het dan zó uitpakt met geweldig weer, dan is het genieten.”

Tijdens de fietstocht was er drie keer een onderbreking vanwege lekke banden. “Een welkome onderbreking, konden we even uitrusten. Ik was bang dat Sione er misschien een pittige training van zou maken, maar gelukkig werd het een mooie toertocht. Wel zo prettig na het beklimmen van een berg in Nepal.” Angelique en haar vriendin Marianne bereidden zich voor op de bergbeklimming door…triathlon! “Het is zo’n leuke sport om te doen, heel goed voor je conditie en je kunt er dus ook een berg mee beklimmen.”

Het fietsen en kanoën met tweevoudig wereldkampioen en oprichtster van de Vrouwentriathlon Sione Jongstra vond Angelique een eer. “Alleen dat al – fietsen samen met de wereldkampioen – was genoeg reden om mee te doen aan deze jubileumdag.” De kanotocht ná het fietsen was eveneens geslaagd. Aanleggen voor een bakje koffie bleek nog niet eenvoudig – kom immers maar eens droog op de kant – maar het kanoën over De Linge was een belevenis op zich. “Nederland op z’n prachtigst”, zegt Angelique. “Prachtige wolkenluchten, de grazende koeien in de wei, de Betuwe eens van een heel andere kant bekeken. En het was ook nog eens supergezellig met elkaar, wat wil je nog meer.”

Het feestje werd afgesloten met een heerlijke Poke Bowl. “En omdat het feest was, heb ik ook nog eens genoten van een heerlijk bockbiertje. Kortom: het was een geweldig dag, zeker voor herhaling vatbaar. Het enige minpuntje: mijn fiets is vies geworden, die moet nu aan het eind van het seizoen toch nog weer even worden gepoetst!”