Jurjen (10) heeft snel leren wisselen bij de zwemloopclinic

februari 26, 2019 //

/ /

Jurjen Smal (10) uit Maarsbergen deed mee aan de zwemloopclinic voor kinderen van 15 februari in zwembad Fletiomare, samen met nog 17 andere kinderen van allerlei leeftijden, en zowel jongens als meisjes. Jurjen vond het leerzaam en is nu goed voorbereid op Zwemloop Het Lint van 20 april.

De clinic werd gegeven door Sione Jongstra, in samenwerking met ZPC Watervlo. Jurjen vertelt erover: “We hebben vooral geleerd hoe je na het zwemmen zo snel mogelijk met hardlopen kunt beginnen. We moesten eerst onze handdoek en loopkleren neerleggen. Daarna gingen we twee banen zwemmen, en dan als je aan kwam borstcrawlen heel snel uit het zwembad klimmen. Dat doe je door je meteen als je aantikt met twee handen op te drukken en je dan met je voeten af te zetten, zodat je meteen hard kunt gaan lopen. Ondertussen moet je niet vergeten om je badmuts te laten liggen bij het zwembad maar je zwembrilletje mee te nemen. En dan zo snel mogelijk je hardloopkleren aan. Dan kun je dus gaan hardlopen, maar dat hebben we in de clinic niet gedaan”.

Sowieso doet Jurjen meer aan zwemmen dan aan lopen: hij zwemt drie keer per week bij vereniging De Haaien in Leusden en hij doet ook wedstrijden. Hardlopen doet hij maar één keer per jaar, bij de Heuvelrugloop. Is het dan niet spannend, meedoen aan de Zwemloop? “Nee hoor, ik vind het niet heel spannend. Ik kan hard zwemmen!”

En hoe kwam hij er zo op, meedoen aan de Zwemloop en de clinic? “Mijn moeder kent Sione al van jongs af aan. Ze hadden het er al eens over gehad dat dit er was, en ze zag toen de aankondiging op Facebook. Zelf is ze niet zo sportief, ik ben sportiever!”