Kitty en Liesbeth – maart 2012

maart 20, 2012 //

Kitty van Weezenbeek (55) en Liesbeth Oey (47) wonen en werken sinds april 2010 in Manila, de hoofdstad van de Filipijnen. In augustus komen ze naar Nederland en staan ze aan de start van de Vrouwentriathlon in Beesd. Het is voor beiden de eerste keer dat ze meedoen.

Komen jullie speciaal voor de Vrouwentriathlon naar Nederland?

Liesbeth: “We komen één keer in de twee jaar een paar weken naar Nederland om familie en vrienden te bezoeken. We vinden het leuk om ons ‘home leave’ in augustus te starten met een activiteit. De Vrouwentriathlon past mooi in het schema.”

Kitty: “Ik reis veel voor mijn werk. Het is vooral een stok achter de deur om naast mijn drukke baan bij de World Health Organization mijn conditie op peil te brengen en te houden. Daarnaast was het een goed excuus om een racefiets aan te schaffen.”

Is het de eerste keer dat jullie meedoen aan een triathlon?

Liesbeth: “Ik ben al een fervent fietser, zolang als ik mij kan herinneren. Ik heb al meerdere triathlons gedaan, met name in China en Taiwan. In 2012 heb ik mij, samen met mijn  teamgenoten van team The Starting Line, ingeschreven voor de OD triathlon in Subic en de 70.3 Ironman in Cebu (Filippijnen).”

Kitty: “Ik heb vroeger  veel aan wedstrijd zwemmen gedaan, maar dat is 40 jaar geleden… Het is de eerste keer dat ik meedoe aan een triathlon. Dus het is een experiment!”

Waarom hebben jullie gekozen voor de Vrouwentriathlon in Beesd?

Liesbeth: “Eigenlijk wilde ik al eerder meedoen aan de Vrouwentriathlon, maar ik was jammergenoeg de voorgaande edities steeds niet in het land. Ik kom oorspronkelijk uit de Betuwe, dus de keuze voor Beesd was snel gemaakt.”

Kitty: “De 1/16 Vrouwentriathlon is een mooie afstand voor mij als beginnend triatlete.”

Wat verwachten jullie van de Vrouwentriathlon?

Liesbeth: “Onze doelstelling is veel plezier hebben, afzien en absoluut finishen!”

Kitty (lacht): “Ik wil niet té veel afzien en ook graag indruk maken op mijn kinderen.”