Knalroze podium!

juni 19, 2014 //

/

De snelste deelnemers aan de Vrouwentriathlon kunnen vanaf dit jaar eindelijk op een echt knalroze podium klimmen! Jan Schut, de maker van het podium, vertelt: “Hoe dit allemaal gekomen is weet ik eigenlijk zelf niet meer!” Zoals het met vele mensen gaat die ‘iets doen’ voor de Vrouwentriathlon, werd ook Jan benaderd door Sione Jongstra, de grondlegger van de evenementen.

Sione en Jan ontmoetten elkaar voor het eerst bij een etappe van de HLT in Coevorden in 2013. “We kwamen aan de praat over mijn geluidswagen en later over podia en dat ik wel handig ben. Ik ‘viel als een blok’ voor haar positieve uitstraling.” Jan is al zo’n 40 jaar vrijwilliger bij de KNWU als jurylid en speaker. Over en weer maakten hij en Sione wat grapjes over podia en of hij deze ook in het roze zou kunnen maken. “En ik denk dat ik in mijn onschuld toen de belofte gedaan heb om een vrouwenpodium voor haar te maken!”

Sione hield Jan aan zijn belofte en mailde hem om hem aan de afspraak te herinneren. Gelukkig voor de Vrouwentriathlon is Jan een man van zijn woord: hij timmerde een prachtig knalroze podium, inclusief grasmatje bovenop. Zijn kleindochter mocht het podium als eerste beklimmen, de deelnemers in Nijeveen hadden als eerste triatleten de eer dit mooie podium op te stappen.

Jan is jarenlang technician op onder meer gasproduktieplatforms op de Noordzee geweest en zoals gezegd al jaren actief als jurylid bij wielerwedstrijden. Inmiddels is Jan gepensioneerd maar hij zit niet stil. Hij is bijvoorbeeld ook nog mede-eigenaar van hotel Op de Boud, een gezellig familiehotel in het Limburgse Valkenburg. Dus mocht je nog een uitvalsbasis zoeken voor een trainingsweekend in Limburg, denk eens aan het hotel van Jan!