Laatste Vrouwentriathlon in huidige vorm

maart 9, 2022 //

Vrouwentriathlon Beusichem voor de startDe aankomende editie van de Vrouwentriathlon Beusichem op zondag 12 juni 2022 wordt voorlopig de laatste in de huidige vorm. Wil je dus graag nog meedoen aan de Vrouwentriathlon? Dan kun je deze wedstrijd niet missen! Sione Jongstra, oprichtster van de Stichting Vrouwentriathlon, vertelt: “Eigenlijk zou de editie van 2020 al de laatste zijn, maar vanwege corona hebben we helaas twee jaar geen wedstrijd kunnen organiseren. Het is geen afscheid, we stoppen niet, we gaan alleen op een andere manier door.” Onder meer het vinden van voldoende vrijwilligers was bij voorgaande edities een struikelblok voor het kleine organisatieteam.

Vrouwentriathlon Beusichem fietsen hardlopen finishJongstra: “Na de wedstrijd in juni laten we weten wat de toekomstplannen zijn. We hebben nog steeds erg veel plezier in het organiseren van laagdrempelige evenementen voor vrouwen, zodat zij kennis kunnen maken met de triathlonsport. En het enthousiasme van de deelneemsters is voor ons zeker een drijfveer om door te blijven gaan. Alleen doen we dat dus op een andere manier.”

Hoewel het de laatste wedstrijd wordt in de huidige vorm, kijkt het organisatieteam er nu al naar uit: “We gaan er met alle deelneemsters en vrijwilligers een geweldige laatste editie van maken!”