Langlaufend de winter door met De Lopende Zaak

november 27, 2015 //

/

Wist je dat langlaufen een prima wintertraining is voor triatleten? De Lopende Zaak, sponsor van de Vrouwentriathlon, is ook betrokken bij Langlaufvereniging Gouda. Zaterdag 16 januari 2016 houdt deze vereniging haar jaarlijkse wintertriathlon. De afstanden voor de korte wintertriathlon zijn: 5 rondes van 1 km hardlopen, 2 rondes van 5 km MTB’en en 8 rondes van 1 km langlaufen op de borstelbaan. Voor de lange afstand gelden de dubbele afstanden.

Op de borstelbaan wordt de klassieke techniek toegepast. Deelname kost voor niet-leden een dagkaart toegang tot de baan (€10,-). Echter, als je je inschrijft voor de clinic op zondag 3 januari om 14.00 uur, kun je gratis meedoen. De clinic bereidt je voor op het langlaufgedeelte van de Winterchallenge. Je leert voor de verschillende onderdelen van het parcours de juiste techniek: diagonaal pas, dubbelstok, spoorwissel, stijgtechniek, snel afdalen en/of veilig afdalen.

De clinic duurt 2 uur en kost €45,-. Hiervoor krijg je 2 uur les, huur van het materiaal, toegang tot de baan en gratis deelname aan de winterchallenge. Je krijgt les van een triatle(e)t(e) die ’s winters aan langlaufmarathons meedoet en bij de langlaufvereniging gediplomeerd instructeur en trainer is. Ook deelneemsters van de Vrouwentriathlon zijn welkom bij deze wintertriathlon en bij de clinic. Wil je meedoen? Geef je dan op via cursus@langlauf.nl en je ontvangt alle benodigde informatie.

De Lopende Zaak is al jaren trouwe sponsor van de Stichting Vrouwentriathlon. Ook aankomend jaar stelt De Lopende Zaak weer loopanalyses als prijzen ter beschikking. De langlaufvereniging stelt ook voor winnaressen van de Vrouwentriathlon prijzen beschikbaar: voor elk evenement een langlaufclinic. DLZ-logo-voor-site