Laura en Hanneke versterken Divisieteams Vrouwentriathlon-Siosport

februari 26, 2019 //

/

De Divisieteams van Vrouwentriathlon-Siosport hebben er dit jaar een aantal nieuwe leden bij. Daar zijn we ontzettend trots op en blij mee. Laura en Hanneke versterken de teams en hebben er ontzettend veel zin in. Zij stellen zich dan ook graag even voor.

De Amersfoortse Laura Kieftenbeld doet al een jaar of zes aan triathlon. “Maar”, zoals ze zelf zegt, “niet altijd even fanatiek.” Haar debuut op de triathlon was ooit bij de Vrouwentriathlon in Utrecht; schoolslag zwemmen, mueslireep op de fiets en een triathlonpakje uit de uitverkoop. Inmiddels zijn daar heel wat attributen bijgekomen waarvan ze het bestaan eerst niet eens wist (snelveters, startnummerband, zwemwetsuit, gelletjes en nog veel meer).

“Meedoen aan het 2eDivisieteam stond al een tijdje op mijn wensenlijstje”, vertelt Laura. “Maar het eerste jaar dat ik me wilde aanmelden was ik zwanger van onze dochter die nu 3 is. Daarna duurde het best een tijd voor ik fit was en heb ik een seizoen meegelopen als coach van het divisieteam. Toen ik me weer helemaal goed voelde, volgde al snel ons tweede kind. Hij is nu net 1, maar door alle gebroken nachten was het weer een uitdaging om fit te worden. Ik durfde dan ook pas na de derde oproep voor divisieleden te reageren (oké als ze echt niemand kunnen vinden… dan durf ik wel) Maar ik ben blij dat ik dit jaar eindelijk bij ben!”

Laura heeft ondertussen kennis gemaakt met de overige teamleden. Ze heeft ontzettend veel zin in de wedstrijden. “Er zijn, in vergelijking met een paar jaar geleden, meer wedstrijden waar je echt als team moet samenwerken, zoals de team time trial en de team relay. Dat is toch anders dan wanneer je individueel een triathlon volbrengt. De snelste drie per team tellen mee in de teamuitslag. Het lijkt me een uitdaging om door goed samen te werken een mooie prestatie neer te zetten.”

Schaatsster Hanneke versterkt 1eDivisieteam

De 37-jarige Hanneke van Breugel begon op haar negende met schaatsen. “De zomertrainingen bestonden uit wielrennen, skeeleren, kracht- en looptraining. Dit heb ik tot mijn 22e fanatiek gedaan op de langebaan en de marathon maar vanwege een rugblessure ben ik met schaatsen gestopt. Van trainen in de buitenlucht geniet ik enorm dus ik ben blijven wielrennen, mountainbiken en hardlopen.”

Vorige winter volgde Hanneke twee borstcrawlcursussen en in het voorjaar begon ze ook met zwemmen in open water. “Heel leuk om iets nieuws te leren wat ik helemaal niet kon”, zo vertelt ze. “In juli 2018 heb ik meegedaan aan de kwart triathlon in Oirschot. Daar werd ik tien meter voor de streep geklopt en werd dus tweede. Het was een goede eerste indruk en kennismaking met de triathlonsport. Dit seizoen ga ik starten in de 1eDivisie ik hoop meer ervaring te krijgen in het zwemmen en te ontdekken hoe ik de wedstrijd het beste kan indelen. Tijdens de fiets- en looptrainingen ben ik meestal de enige vrouw en ik kijk er naar uit om met meer vrouwen op ongeveer hetzelfde niveau te sporten. Ik verwacht dat dit een andere dynamiek met zich meebrengt.”