Les in teamtactiek voor de dames van het 2eDivisieteam

maart 22, 2015 //

/

Tijdens een triathlon in teamverband kun je als team op verschillende manieren van elkaar profiteren. De eerste trainingsmiddag van het 2eDivisie Siosport/Vrouwentriathlonteam stond dan ook in het teken van goed samen leren zwemmen. Teamleden Marloes Nieberg (foto onder) en Nynke Bakering (foto boven) vertellen over hun enthousiasme voor het 2eDivisieteam en hun ervaringen tijdens de trainingsmiddag.

Marloes en Nynke zijn 24 jaar en wonen elk in een studentenhuis in Utrecht. Ze hopen allebei dit jaar af te studeren: Nynke in Bewegingswetenschappen en Marloes in neuropsychologie.    Marloes maakte een aantal jaar geleden kennis met triathlon als zwemmer in een estafettetriathlon. Daarna volgde een sprinttriathlon in Utrecht. Marloes: “Dat smaakte naar nog meer. Ik schreef me in voor de triathloncursus bij Hellas in Utrecht en zo is het triathlon-balletje gaan rollen.”

Voor Nynke kwam de eerste kennismaking met de sport in 2014, als deelnemer aan de Zwemloop van de Vrouwentriathlon. Nynke: ”Dat was geen succesverhaal, want na 1 minuut lopen kreeg ik ontzettend kramp in beide bovenbenen.” Toch bleef Nynke gemotiveerd, want ze voltooide dat jaar nog een sprint-, 1/8e- en een 1/4e triathlon.

Beide dames kijken erg uit naar de 2eDivisiewedstrijden. Marloes heeft vorig jaar al geproefd aan de teamcompetitie in de Eredivisie. Marloes: “Een super leuke ervaring, maar toch iets te hoog gegrepen. Dit jaar mag ik uitkomen voor het fantastische Siosport/Vrouwentriathlonteam!” Voor Nynke is het teamelement nieuw. “Triathlon is een individuele sport en het lijkt me leuk om er op deze manier een teamsport van te maken. Ik verwacht dat we het beste in elkaar naar boven halen op sportief gebied, omdat onze tijden dicht bij elkaar zitten. De trainingsdagen zie ik als leuke toevoeging”, aldus Nynke.

De eerste trainingsmiddag is Nynke dan ook goed bevallen. Nynke: “Het was super gezellig en leuk om iedereen weer te zien. We hebben geleerd om in een groep te zwemmen ter voorbereiding  op de Teamtriathlon in Arnhem.” Tijdens de middag proberen de dames verschillende tactieken uit. Marloes: “Hierbij is het belangrijk om in elkaars slipstream te zwemmen om zo optimaal te profiteren. Door de verschillen in zwemervaring is samenwerken en van elkaar profiteren nog niet zo makkelijk. Maar wel goed voor de teambinding!”

Wil je op de hoogte blijven van het wel en wee van het Siosport/Vrouwentriathlonteam? Op de website van Siosport vind je binnenkort alle wedstrijdverslagen.

Marloes loopt met fiets

 

 

 

Marloes (Nynke fietst op de foto bovenaan)