Macha Vervoort – juni 2010

juni 24, 2010 //

Macha Vervoort doet samen met een clubje vrouwen uit haar woonplaats Vorden mee aan de Vrouwentriathlon. De 39-jarige psychologe staat in augustus voor de eerste keer aan de start in Beesd.

Met hoeveel vrouwen doen jullie mee aan de Vrouwentriathlon?
“ Zeven vrouwen die sporten bij sportschool Strada, onder wie ook twee sportleraressen, doen mee in Beesd. Het initiatief is kwam van Catrien, zij sport bij Strada en heeft daar ook een kapsalon. Ik ben weer gevraagd door Christine, één van de sportleraressen waarmee ik bevriend ben, die wist dat ik naast spinning ook regelmatig hardloop.

Ik zwem ook al een tijd recreatief, maar nu ik mee ga doen aan de Vrouwentriathlon, ben ik daar wel wat fanatieker in geworden. Het is vooral een uitdaging om goed te leren crawlen. Gelukkig krijg ik tips van de badmeester, maar het blijft het pittig om mijn ademhaling goed onder de knie te krijgen.”

Je was dus meteen enthousiast?
“Ze vroeg het me in de winter, dus ik had nog een mooie termijn om naar de Vrouwentriathlon toe te trainen. Ik vond het ook een mooie stok achter de deur om mijn conditie weer snel op te bouwen. Ik heb eind februari een operatie gehad waarbij mijn baarmoeder is verwijderd. Na de operatie heb ik het zes weken rustig aan gedaan en vervolgens ben ik weer gaan trainen. Het zwemmen en fietsen, op een geleende oude racefiets van mijn man, gaat goed, het lopen moet ik nog goed gaan oppakken.

Ik train gemiddeld drie keer per week en als ik zin heb om te fietsen ga ik fietsen en anders kies ik iets anders. Ik ben niet zo gestructureerd, het is maar net hoe mijn pet staat. Wel ben ik een keer naar het zwembad gelopen en daarna in mijn badpak weer terug om even het triathlongevoel te krijgen.”

Wat is je doelstelling in Beesd?
“Vooral veel lol hebben. We blijven ook met een aantal vrouwen en onze gezinnen kamperen op de camping en dat lijkt me heel gezellig. Stiekem ben ik best fanatiek, maar ik heb geen tijden in m’n hoofd. Het is allemaal nieuw, dus ik zie het wel.”

Heb je nog tips voor mensen die zenuwachtig zijn voor de Vrouwentriathlon?
“Een beetje spanning is wel goed, want door de adrenaline kun je net een stukje harder gaan. Maar vergeet niet dat het vooral een gezellig dag moet worden. Laat je niet gek maken en stel vooral geen al te hoge eisen aan jezelf.”