Marliese Vollebregt eerste inschrijver Zwemloop Eijsden

april 28, 2023 //

/

“Was ik de eerste inschrijver? Wat een eer!” Marliese Vollebregt (28) uit Den Haag doet op zondag 2 juli mee aan de tweede editie van de Zwemloop Eijsden. We belden met Marliese om te horen waarom ze meedoet en wat haar sportieve plannen voor dit seizoen zijn.

“Ik doe mee omdat ik zwemlopen heel leuk vind om te doen, ik heb pas nog meegedaan aan de zwemloop in Nieuwkoop.” Verder wordt Marliese gecoacht door Sione Jongstra en de dag vóór de zwemloop houdt zij een trainingsdag voor haar atleten. “Dus ik zag een mooie combinatie van een weekendje Limburg!” Vorig jaar was ze er niet bij vanwege een blessure, maar dit jaar kijkt ze er naar uit.

De zwemloop in Eijsden is voor Marliese een ‘tussendoortje’ in haar trainingsschema. Na een kwart en een halve triathlon volgt in september de hele triathlon van Almere. “Heel spannend om voor het eerst een hele te gaan doen!”

De eerste triathlon die Marliese ooit deed was de Vrouwentriathlon in Utrecht. “Bij de Haarrijnse Plas. Aan het einde van corona heb ik meegedaan aan een sportieve dag van de Vrouwentriathlon in Beusichem, toen ook georganiseerd door Sione. Dat was een hele leuke clinic.” Sinds een jaar traint Marliese nu onder begeleiding van Sione.