Martine van Randeraat – maart 2010

maart 23, 2010 //

Martine van Randeraat (36) uit het Belgische Berneau deed in 2009 mee aan de Vrouwentriathlon en traint inmiddels voor de kwart triathlon in Veenendaal. Toch is ze in augustus weer van de partij in Beesd. “Ik vond het zo’n gezellige wedstrijd.”

Je was al bekend met triathlon vorig seizoen, waarom heb je je toch ingeschreven voor de Vrouwentriathlon?
“Mijn man was marathonloper, ging erbij wielrennen en raakte vervolgens helemaal idolaat van triathlon. Ik deed aan hardlopen, maar werd door hem ook enthousiast gemaakt voor de triathlonsport. Inmiddels doen ook mijn schoonvader, zwager en schoonzusje aan triathlon. Voor mijn schoonzusje was de Vrouwentriathlon in 2009 haar allereerste wedstrijd en omdat ze een beetje onzeker was, besloot ik me ook in te schrijven. En ik vond het hartstikke gezellig. Wat een happening! De opzet, de locatie, de sfeer, ik vond het echt een feestje. Ik zei vorig jaar meteen dat ik in 2010 weer mee zou doen. Ook al ben ik nu in training voor een kwart triathlon.”

Vierenhalve maand geleden ben je bevallen van dochter Bente. Hoe gaat het met de trainingen?
“Bente heeft haar eerste triathlons er al opzitten. Ik was tijdens de Vrouwentriathlon al een paar maanden zwanger. Je kunt op de foto mijn buik al zien. Bente is geboren via een keizersnede en ik moest dus echt zes weken wachten voordat ik weer kon trainen. Ik kon bijna niet wachten. Het trainen gaat tot nu toe heel goed. Ik kan alweer zeven kilometer hardlopen en in het begin heb ik vooral veel gefietst. Mijn man heeft vorig jaar meegedaan aan de hele triathlon in Almere en we hebben afgesproken dat 2010 míjn jaar zou worden. Ik heb zo’n zes wedstrijden ingeschreven, met als hoogtepunten de sprint triathlon in Londen en de kwart triathlon in Veenendaal.”

Wat is je doelstelling dit jaar?
“Het belangrijkste dit seizoen is dat ik de kwart triathlon goed wil volbrengen. Daar ben ik nu al hard voor aan het trainen. De Vrouwentriathlon zie ik vooral als een heel leuk tussendoortje. Dat wil niet zeggen dat ik niet gemotiveerd aan de start kom. Ik wil echt een goede tijd neerzetten. Het liefst natuurlijk sneller dan vorig jaar.”