Matty de Beer – september 2012

september 26, 2012 //

Matty de Beer (68) deed dit jaar voor de vierde keer mee aan de Vrouwentriathlon. Twee keer stond ze aan de start van de 1/8e afstand in Utrecht en twee keer was ze van de partij in Beesd.

Matty de Beer“Ik was bang dat ik dit jaar de finish in Utrecht niet zou halen”, vertelt Matty. “Ik heb nauwelijks kunnen trainen. Na de fiets- en zwemclinic van Sione wilde ik me dit jaar goed voorbereiden. Helaas lukte dit niet door omstandigheden. Zo stond ik in Utrecht aan de start na twee zwemsessies en had ik 1 uur gefietst. Hardlopen doe ik al zo lang, dat dit nooit een probleem vormt. Uiteindelijk ben ik heel tevreden met het resultaat, want mijn eindtijd is sneller dan in 2011. In Beesd is mijn finishtijd ongeveer gelijk gebleven.”

Matty vindt de onderverdeling in leeftijdscategorieën naar eigen zeggen ‘leuk’. “In verband met mijn eigen leeftijd, is het leuk mijn resultaat te vergelijken met dat van andere leeftijdsgenoten.”, aldus Matty. “Toch heeft het ook wel iets als er geen onderscheid in leeftijd wordt gemaakt”, meent ze. “Tijdens een 1/8 triathlonwedstrijd in Bathmen stonden grotendeels ‘jonkies’ aan de start. Ik werd 25e van de 39 deelnemers en was acht minuten sneller dan bij de Vrouwentriathlon in Utrecht. Dat geeft een heel goed gevoel.”

Ze kijkt met een positief gevoel terug op de wedstrijden van de Vrouwentriathlon. “Het is een leuk en gezellig evenement. Als het kan ben ik er volgend jaar weer bij. Ik start in november met een cursus borstcrawl en het is handig een leuk doel te hebben om naartoe te trainen.”