Mooie negende plek voor 2eDivisieteam bij seizoenstart in Enschede

mei 26, 2018 //

Het 2eDivisieteam van Vrouwentriathlon-Siosport heeft zondag 13 mei een mooie negende plek behaald bij de start van het seizoen in Enschede. De wedstrijd verliep helaas niet helemaal zoals gepland: vanwege aankomend noodweer werd het middagprogramma afgelast. “Erg jammer, we hadden er veel zin in en hadden al een hele wedstrijdtactiek met elkaar bedacht”, vertelt Roos van Leengoed. Samen met Margriet de Beus, Linda van der Ham en Marion Hogeveen stond zij aan de start in Enschede.

In de ochtend kwamen de teamleden individueel aan de start voor een mini triathlon (175m zwemmen, 8km fietsen en 2,3 km hardlopen). De beste drie resultaten van het team tellen mee voor de teamuitslag en die bepaalde weer de startvolgorde voor de wedstrijd in de middag: een team time trial.

De tijden van de vier dames lagen dichtbij elkaar. “Van de 24 teams eindigden we ’s ochtends als team dus op een tiende plek. We hebben een hele tijd besproken over hoe we ’s middags het zwemmen en fietsen zouden gaan aanpakken. We lagen niet veel achter op een paar andere teams, dus we dachten zeker kans te maken om in ieder geval één plekje of misschien meer op te schuiven.”

Vanwege naderend noodweer besloot de organisatie echter het middagprogramma van de 2eDivisie af te gelasten. “Erg jammer, maar vanuit de organisatie natuurlijk begrijpelijk.” Ondanks het wegvallen van de middagwedstrijd hebben de vrouwen een gezellige, sportieve dag gehad. “Ook het mannenteam van Siosport kwam in actie. En Sander, de man van Ruth (organisatieteam Vrouwentriathlon) was er en moedigde ons aan. Dat hielp wel: door zijn aanmoediging ben ik toch nog weer wat harder gaan lopen!”