Op de lange latten

december 20, 2013 //

De Lopende Zaak en Langlaufvereniging Gouda boden de deelneemsters van de Vrouwentriathlon een gratis clinic langlaufen aan op de grootste borstelbaan van Europa. Lennie Donze en Betty van Dongen vertellen over hun ervaringen. “Op langlauflatten is het glibberen en glijden en de langlauftechniek vraagt om een goede conditie.”

Clinic langlaufen VrouwentriathlonLennie (foto): “Op zondag 15 december 2013 vertrokken wij met een aantal sportieve dames en één heer naar Gouda voor een clinic langlaufen op de borstelbaan van Langlaufvereniging Gouda. Na het aanmeten van de langlaufschoenen en de langlauflatten werden wij opgevangen door Yvonne Bontekoning, eigenaresse van De Lopende Zaak en Karin die gezamenlijk de clinic verzorgden.”

“Na een lekkere warming-up begonnen we aan het echte werk. Nou ja…. Zo voelde dat niet helemaal. De oefeningen, van langlaufen op één been tot vliegen met je armen en daarnaast je benen buigen en strekken, werden stuk voor stuk door Yvonne voorgedaan. Als je kijkt naar een dame die zo makkelijk op de latten staat, denk je dat het langlaufen niet heel moeilijk is, maar niets is minder waar. Het was een sportieve en gezellige middag met hele goede instructrices die hun enthousiasme voor deze sport zeker hebben overgebracht. Kortom een SUPER geslaagde middag!”

Betty: “Een clinic langlaufen klinkt heel rustig, maar dat was het absoluut niet. Op langlauflatten is het glibberen en glijden en de langlauftechniek vraagt om een goede conditie. Eigenlijk was het voor mij nog het meest vergelijkbaar met hardlopen op ski’s. Heel erg prettig was het, zoals altijd bij de Vrouwentriathlon, om een sportieve activiteit te proberen met een groepje enthousiaste dames. Dankzij dit initiatief van een triatlete en langlaufster hebben we in korte tijd de beginselen van verschillende technieken geleerd, zowel klassiek als skaten. De clinic werd afgesloten met een estafette. Helemaal top en goed begeleid!”