Verslag open water clinics

juni 24, 2013 //

Op 10 en 17 juni organiseerde Sione Jongstra in Utrecht twee drukbezochte open water clinics. Dames konden alvast kennismaken met het parcours en er was aandacht voor het zwemmen. Met de juiste tips blijkt het zwemonderdeel mee te vallen. En de kou? In je badpak is het stiekem best fris, maar dat weerhield Charlotte Bal en Matty de Beer niet om beide avonden mee te doen!Charlotte heeft zich voor de 1/16e triathlon opgegeven. ‘Ik doe zelf veel aan fietsen en hardlopen. Eerlijk gezegd zwem ik alleen maar op vakantie en warme dagen met de kinderen, dus ik kon wel wat training gebruiken!’
Matty doet in Utrecht mee aan de 1/8e afstand. Matty ‘Ik heb eerder meegedaan, dus voor mij was het bekend.’ Maar, zoals ook Sione de deelneemsters op het hart drukt: Je kunt beter niet in je eentje in open water zwemmen. ‘De clinic was daarom een goede gelegenheid om in open water te trainen, dus zeker nuttig’, aldus Matty.

De eerste clinic was heel koud omdat de zon niet scheen. Charlotte: ‘Ik zwom in mijn badpak, dus na afloop heb ik heel lang onder de douche gestaan!’ De tweede avond was het warmer. ‘Ik merkte dat ik me beter op het zwemmen kon concentreren.’
Sione gaf tips over het parcours, wat te doen als je uit het water komt  en de wisselzone. ‘Stop pas met zwemmen als het water ongeveer op kniehoogte komt. Loop dan rustig het water uit! Door de verplaatsing van liggende naar staande postitie kun je anders draaierig worden’, tipt Sione.

‘Ik vond het heel leuk om met een groep het water in te gaan, te zien hoe iedereen zwemt en ervaringen te horen.’ Aldus Charlotte, die blij is met de goede tips en prima begeleiding. ‘Als leek is dit toch wel heel fijn!’