Verslag openwaterclinic

juni 21, 2011 //

Op woensdag 8 juni werd door Sione Jongstra een openwaterclinic gegeven. De deelnemende dames gingen in de Haarrijnse plas te water, om de startplek voor aanstaande zondag vast te verkennen. Anderhalf uur lang werd er geoefend op de oriëntatie in het open water en de zwem- en massastart.

Deelneemster Evelyna de Beer heeft veel opgestoken tijdens de clinic: “De waterclinic was zeker nuttig. Alvast horen hoe het parcours loopt en hoe de start gaat is zeer handig, anders moet je maar afwachten waar je terecht komt. Het met een groep starten is best lastig, en tijdens de wedstrijd zijn er nog drie maal meer deelnemers. Dat wordt dus nog een hele uitdaging.”

Gelukkig waren er ook een paar meevallers tijdens de clinic: “Wat voor mij mee viel was de temperatuur van het water. De afstand was ook goed te doen. Ik hoop wel dat het droog is en er weinig of geen wind staat, want daar heb je op alle drie de onderdelen last van,” vertelde Evelyna.

Tijdens een clinic staat niet alléén het sporten centaal. Evelyna: “Wat ik ook leuk vind aan de clinics is dat je al andere deelneemsters van de triathlon ziet en spreekt over hoe en wat, dat voelt dan al vertrouwd.”