Organisatie in Nijeveen

maart 25, 2013 //

Dit jaar kun je op zaterdag 8 juni 2013 voor het eerst meedoen aan de Vrouwentriathlon in Nijeveen. Rita Willems en Roelof Moes zijn in samenwerking met Stichting Vrouwentriathlon al druk bezig met alle voorbereidingen voor deze wedstrijd. “We werden eigenlijk direct enthousiast toen we hoorden dat er weer een triathlon in Nijeveen gehouden zou worden.”

Organisatie NijeveenHet is alweer een paar jaar geleden dat er voor het laatst een triathlonwedstrijd werd georganiseerd in de Drentse gemeente. Van 1989 tot 2008 organiseert Triathlonvereniging TZT86 jaarlijks Triathlon Nijeveen. “Veel vroegere, maar ook huidige triathlontoppers hebben hier in het verleden wel eens meegedaan aan een wedstrijd”, vertelt Roelof, voorzitter van TZT86. “Meerder keren wisten we het NK Masters en het jeugd-/juniorencircuit naar Nijeveen te halen. Helaas is om financiële redenen besloten de stekker uit de organisatie van het evenement te trekken.”

De Vrouwentriathlon wedstrijd in Nijeveen gaat over een afstand van 1/16 en een 1/8 triathlon. Rita, secretaresse van TZT86, houdt zich vooral bezig met het werven en begeleiden van medewerkers en vrijwilligers voor de Vrouwentriathlon op deze locatie. Dankzij haar jarenlange ervaring in het organiseren van diverse sportevenementen, kent zij inmiddels het klappen van de zweep. “We hopen dat het een leuk evenement wordt”, aldus Rita. “De laatste weken horen we dat steeds meer dames uit het dorp belangstelling hebben. Bij onze vereniging hebben zich al een vijftal vrouwen gemeld om mee te trainen.”

Roelof is verantwoordelijk voor algemene zaken, zoals de inzet van ondersteunende diensten en het benaderen van plaatselijke leveranciers. “Maar, zonder deelnemers geen evenement”, zegt hij. “Daarnaast hopen we ook dat de weersomstandigheden goed zijn. Aan de vrijwilligers in Nijeveen die bij het evenement helpen, zal het in ieder geval niet liggen. Zij zijn altijd heel enthousiast en zullen zeker bijdragen aan een succes.”

Wil jij de handen uit de mouwen steken tijdens de Vrouwentriathlon in Nijeveen of op de andere locaties? Meld je dan nu aan!