Organisatietalent Gwendolyn versterkt organisatieteam Vrouwentriathlon

april 30, 2018 //

Nee, aan de Vrouwentriathlon zal ze zeker niet gaan deelnemen. “Veel te leuk om daar als organisator en vrijwilliger in mee te draaien”, zegt vrijwilliger van de maand Gwendolyn Loois. Ze draaide dit jaar voor het eerst mee als vrijwilliger bij Zwemloop Het Lint en ze heeft de smaak goed te pakken.

Gwendolyn Loois (38) heeft flink wat organisatie-ervaring. Ze was betrokken bij diverse hardloopevenementen en tennistoernooien. Begin dit jaar stapte ze bij Vrouwentriathlon binnen. Tijdens de zwemloop eind maart zette ze het loopparcours uit, fietste met de kinderen mee en ging daarna het zwembad binnen om banen te tellen. Na afloop hielp ze bij het opruimen. “Het doel was om het evenement en de mensen te leren kennen en dat is aardig gelukt,” lacht ze.

Het leukste aan triathlons vindt ze het looponderdeel en daar zal ze zich bij de Vrouwentriathlon mee bezig houden. Gwendolyn, die in het dagelijks leven fulltime werkt als directeur van een bedrijf dat modulaire, duurzame, slimme en flexibele woningen maakt voor recreatiebranche en woningcorporaties, heeft zich al bezig gehouden met de uitwerking van de vergunningaanvraag voor de Vrouwentriathlon. Nuttig werk, vindt ze. “Nu heb ik al een aardig beeld van wat met te wachten staat op die dag. Ik zal verantwoordelijk zijn voor het loopparcours en dat dit onderdeel soepel en goed gaat verlopen. Ik ben nu al druk bezig met het werven van vrijwilligers om er een prachtige dag van te maken.”

Het hardlopen ligt de Utrechtse wel. Ze liep in 2016 twee marathons en wilde dit nog wel vaker doen. Een knieblessure gooide roet in het eten waardoor het hardlopen op een lager pitje kwam te staan. “Ik wilde daarom wat anders erbij gaan doen en zo kwam ik bij de triathlonsport terecht.” Sinds kort is ze aangesloten bij een vereniging en dit jaar zal ze beslist ergens gaan deelnemen aan een achtste triathlon maar niet bij Vrouwentriathlon dus. “Nee, daar blijf ik bij betrokken als vrijwilliger. Veel te leuk.”

“Wat ik er zo mooi aan vind? De Vrouwentriathlon is laagdrempelig. Iedereen met de juiste motivatie is welkom, maakt niet uit welk niveau of ervaring je hebt. Ook wanneer je er al jaren uit bent of er even andere zaken prioriteit hadden. Sporten is voor iedereen. Het is een geweldige uitlaatklep en heel gaaf om elke keer grenzen te verleggen, hoe klein ook. Op zo’n wedstrijddag lopen de toppers naast de beginners rond en uiteindelijk bereiken ze allemaal hetzelfde: die overwinning op jezelf Dat vind ik gaaf om te zien en te stimuleren.”