Parcours Utrecht: zorg dat je weet hoe het zit

juni 25, 2016 //

Om uit te vinden hoe het parcours in Utrecht in elkaar zit, kun je kijken naar de plattegronden in de wedstrijdflyer of de plattegronden op de site. Alle deelnemers krijgen een e-mail met een link naar die flyer. Ook kun je naar de briefing komen, vlak voor de wedstrijd. Daar krijg je uitleg en de laatste informatie.

Die briefings zijn enige tijd voor de starts; de starts zijn om 10 uur (1/16e) en 11u15 (1/8e) – zie verder het programma. Kom sowieso op tijd, zodat je ter plekke nog even goed na kunt gaan hoe alles zit, waar je heen moet lopen met je fiets bijvoorbeeld voordat je erop mag stappen.

De hoofdlijn van het parcours is:
* Start, wisselzone en finish zijn aan de Haarrijnse plas.
* Het zwemmen is met een landgang  (even het strand op) en wordt gemarkeerd met boeien waar je omheen zwemt.
* Het fietsen is 1 ronde (1/16e) of 3 rondes (1/8e) van 8,2 kilometer over Het Lint.
* Het lopen is 2 rondes (1/16e, 2,5 km) respectievelijk 4 rondes (1/8e, 5 km).

Deed je eerder mee in Utrecht? Dan is het handig om te weten dat het parcours bijna helemaal hetzelfde is als vorig jaar op de wedstrijddag. Enige verschil is dat het zwemmen voor de 1/8e iets is opgeschoven: de start is op dezelfde plek als de 1/16. Ten opzichte van eerdere jaren zijn er meer verschillen: de lus van Het Lint achterin het fietsparcours is eruit en daarom telt de 1/8e afstand nu drie rondes, de wisselzone is ietsje opgeschoven en ook het loopparcours is aangepast.

Kijk dus even goed hoe het zit, en denk niet te makkelijk: ik loop wel achter een ander aan. Want wat als die het ook niet weet of wat als er net niemand voor je zit? Zorg dat je zelf goed voorbereid bent!