Pechvogel Kathryn finisht ondanks val

juli 25, 2018 //

/ /

De laatste deelneemster die bij de Vrouwentriathlon op 24 juni over de finish kwam, was Kathryn McPherson – met gehavende knie, hand en elleboog. Zij had onderweg grote pech gehad, maar ze wilde per se toch de 1/8e finishen.

Tegen het eind van het fietsen doken er ineens twee vrouwen op voor Kathryn’s fiets – ze had ze niet gezien, en ze kon geen kant meer op. Ze reed die vrouwen in de rug, daarbij viel ze zelf, en één van de vrouwen ook. Allebei kwamen ze ervan af met schaafwonden en blauwe plekken – en schrik.
Kathryn, van oorsprong uit Schotland, vertelt: “Er waren gelukkig meteen mensen in de buurt om te helpen, en een van de vrijwilligers van de Vrouwentriathlon, een verkeersregelaar, kwam er meteen aan, gevolgd door iemand van de organisatie die verband bij zich had. Ik had al gauw in de gaten dat er met mij niks heel ernstigs was, dus ik wilde wel verder, maar ik wilde eerste zien of die vrouw ook wel oké was. Daar heb ik dus even op gewacht, maar daarna ben ik verder gegaan.“

De schrik was toch zo groot dat Kathryn terwijl ze dit vertelt tegen haar tranen moet vechten. Dapper dat ze toch gefinisht is. “Ja, dit was mijn eerste triathlon en ik wilde hem volbrengen. Voor mijzelf, en voor mijn sportmaatjes met wie ik hier ben – een bunch of mums van kinderen op de International School in Den Haag. Ik kon ook verder, want mijn fiets heeft gelukkig geen schade, althans, niet iets wat ik nu kan zien. Ik weet dat ik nu pech heb gehad, het ligt niet aan de sport. Dus een volgende triathlon gaat er echt wel komen!”