Pechvogel Tamara Visser: ‘Volgend jaar gaat alles goed’

oktober 25, 2015 //

Vorig jaar vergat ze haar fietsschoenen, waardoor ze amper snelheid kon maken bij gebrek aan trekkracht. Dit jaar verscheen Tamara Visser goed voorbereid aan de start van de Vrouwentriathlon van Utrecht. “Ik had alles bij me, ook mijn schoenen!” Dit keer gooide een glasscherf roet in het eten: in de tweede fietsronde van de 1/8 afstand reed Tamara lek.

Een lekke band kan flinke frustraties opleveren. Dat merkte ook Tamara, want het bandje wisselen ging niet zo soepel. “Bijna een half uur ben ik bezig geweest om mijn band te verwisselen. Ik had twee bandenlichters bij me, maar ik kreeg de band niet los, ik had nog een derde mee moeten nemen.” En dat terwijl het allemaal zo lekker ging. “Ik was lekker aan het fietsen, prima tempo, mooi rondje. Toen het niet lukte met mijn band, heb ik serieus overwogen om te stoppen.”

Tamara besloot echter tóch door te zetten en kreeg uiteindelijk de band los. Ze leende een fietspompje van een andere deelnemer – toch nog iets vergeten mee te nemen dus – en maakte daarna haar wedstrijd af. “Ik ben niet de langzaamste zwemmer, fietser of loper, maar ben vandaag als laatste geëindigd.” Ondanks de pech en de laatste plaats kon Tamara na de finish nog lachen. “Volgend jaar, dan ben ik er weer bij. En dan gaat alles goed!”