Podiumplek en promotie voor Siosport-Vrouwentriathlonteam

september 24, 2015 //

Het Siosport-Vrouwentriathlon heeft haar debuutjaar in de 2eDivisie geweldig afgesloten: tijdens de laatste competitiewedstrijd in Enschede behaalde het team een derde plek én een derde plek in de overall einduitslag. Tevens is het team gepromoveerd naar de 1eDivisie.

De Rutbeek Triathlon in Enschede was spannend: in estafettevorm moest een supersprinttriathlon worden afgelegd: 250 m zwemmen, 6,6 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Linda mocht het spits afbijten. Teamgenote Adriënne vertelt: “Linda was supergoed, was heel snel het water uit en eindigde uiteindelijk als derde. Ellen ging als tweede van start en wist de derde plek goed vast te houden. Liesbet was ons derde teamlid. Zij werd op één van de onderdelen ingehaald en lag op een gegeven moment vijfde. Maar ze wist tijdens het lopen weer twee anderen in te halen en dus alsnog de derde plek vast te houden.”adrienne finish enschede

Na Liesbet mocht Adriënne de wedstrijd afmaken. Adriënne rekent zichzelf niet tot de
beste zwemmers, maar zwom een prima 250 meter. “Voor mijn doen ging het heel goed. Ik ging als derde het water in en kwam er ook als derde weer uit. Het fietsen vond ik heel heftig: 6,6 kilometer is echt een hele korte afstand. Je moet gewoon voluit gaan en dat doet best pijn!”

Bij de wissel naar het looponderdeel werd Adriënne opgejut door aanmoedigingen van het publiek richting de nummer 4. “Ik dacht: het zal me toch niet gebeuren dat ik nu nog word ingehaald. Het was dus even flink doortrekken en dat was zwaar na het knallen bij het fietsen. Ik durfde zelfs niet achterom te kijken om te zien hoe ver de nummer 4 achter me lag, bang als ik was dat ik over een steentje zou struikelen!”

Voorin meedraaien

Ook Adriënne kwam als derde over de finish en deze teamprestatie leverde dus een podiumplek op. Bij de einduitslag over het hele seizoen staat het Siosport-Vrouwentriathlonteam eveneens op de derde plek. Coach Sione Jongstra is erg tevreden over deze prestatie: “Het team heeft vandaag heel goed gepresteerd, 100% inzet. Aan het begin van het seizoen had ik wel verwacht dat de dames voorin mee zouden kunnen draaien. Zelf waren ze daar niet helemaal van overtuigd. Dat ze er nu een podiumplek en zelfs promotie uit hebben gesleept, is natuurlijk helemaal super.”

Coach Jongstra heeft – net als de teamleden – genoten van het afgelopen seizoen. “Wat heel leuk was om te zien, is dat het een gemêleerde groep is: van student tot moeder met een kind dat net uit huis gaat. De vrouwen hebben elkaar dit seizoen heel goed geholpen, ze hebben regelmatig samen getraind en elkaar ook gestimuleerd.”

Constante prestatie

Dankzij een hele constante prestatie gedurende het seizoen stond het Siosport-Vrouwentriathlonteam vóór de Rutbeek Triathlon Enschede op een tweede plek. Adriënne baalt enigszins dat het niet gelukt is die tweede plek vast te houden. “Maar De Boks was gewoon te goed vandaag.” Vooraf had Adriënne heel wat rekenwerk gedaan. “Omdat de nummer 1 uit de 2edivisie Noord (Hellas) al vertegenwoordigd is in de 1eDivisie en er vanuit de 2eDivisie Zuid ook al teams in de 1eDivisie uitkomen, promoveren de nummers 2 en 3 van Noord, waaronder dus ons team!”

Binnenkort wordt het seizoen geëvalueerd en wordt bekeken welke teamleden ook volgend jaar weer willen deelnemen in het Siosport-Vrouwentriathlonteam. Adriënne doet volgend seizoen graag weer mee. “Ik vond het een geweldig jaar, we hebben een ontzettend leuk team. Ik ben ook heel benieuwd naar de wedstrijden in de 1eDivisie.” Jongstra: “We gaan bekijken of we één team houden of toch twee teams willen hebben: één in de 1eDivisie en één in de 2eDivisie en wie dan het tweede team zou moeten gaan coachen. En ook of we er misschien teamleden bij moeten hebben. Maar nu eerst het seizoen gezamenlijk afsluiten en genieten van dit succes!”