Rianka Post liep dankzij KWF-sponsoren op vleugels

augustus 26, 2017 //

Toen Rianka Post-De Groot bij de Vrouwentriathlon in Utrecht na 2 uur, 4 minuten en 3 seconden over de finish kwam, werd ze opgewacht door een hele schare supporters: familie en vrienden. Het was een emotioneel onthaal, en daarbij droeg Rianka een opvallend shirt: van het KWF. Daar moest wel een bijzonder verhaal achter zitten, en jawel: Rianka haalde met haar finish ruim € 1150,- op aan sponsorgeld voor het KWF.

Rianka heeft in haar omgeving een aantal kankerpatiënten, waaronder haar tante. Vandaar dat ze graag geld wilde inzamelen voor de bestrijding van die ziekte. Ze koppelde die actie aan haar deelname aan de Vrouwentriathlon. Zowel het trainen als het inzamelen begon een jaar geleden. Ze vertelt: “Dat ging vooral via Facebook. Dan was ik bijvoorbeeld om half 7 ’s ochtends wezen hardlopen, en dan postte ik daar een foto van en dat leverde dan twee donaties op. Het is trouwens heel leuk en makkelijk om een actie op te starten voor het KWF. Ze waarderen dat zeer, en je wordt bijvoorbeeld ook uitgenodigd voor evenementen. Ik kan het aanraden!”

Het sponsorgeld kwam op voorwaarde van het volbrengen van de 1/8e Vrouwentriathlon, op 25 juni. En dat is gelukt. Rianka: “Ja, maar het ging niet vanzelf. Zwemmen zo met al die andere mensen om me heen was wel wennen. Fietsen is mijn sterkste onderdeel. Het lopen was zwaar: ik had een ontstoken blaar, en die deed veel pijn. Maar de gedachte aan mijn sponsoren hielp me wel vooruit, en het laatste stuk liep ik op vleugels!”

Rianka’s eerstvolgende sponsordoel is de SamenLoop voor Hoop, een wandeltocht. En nog een triathlon? “Misschien wil ik het nog wel een keer doen, maar dan pak ik het wel wat rustiger aan. Het trainen viel me niet mee, ik heb een jong gezin met twee kleine kinderen, ik vond het op sommige momenten wel zwaar met gezin, werk, sociaal leven en trainen. Maar dat maakt niet uit: mijn missie is volbracht!”

Zie ook Rianka’s pagina https://acties.kwf.nl/18etriathlonvoorkwf  Doneren kan nog steeds – tot het einde van het jaar!