Samen trainen is gezelliger

december 15, 2011 //

Triathlon is een duursport, dus is het niet ongewoon dat je lange uren maakt op de fiets of lopend. Daarnaast is het een individuele sport, maar wat is nou gezelliger dan die uren in te vullen met een trainingsmaatje?

Net als op die avond dat je eigenlijk geen zin hebt om te trainen, dan is er het trainingsmaatje dat voor je deur staat en je mee naar buiten sleept. Daarnaast kan je veel leren van je trainingsmaatje, helemaal als je een beginner bent.

Hoe kom je aan zo’n maatje?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een trainingsmaatje kan vinden, op een rijtje:
Fitnesscentra en sportscholen: hoewel triathlon een buitensport is, kan je hier zeker triatleten tegenkomen. Op de loopband op een regenachtige avond. In de spinningklas tref je ze zeker aan, spinning is voor veel triatleten de perfecte vervanging van de fietstraining in de winter. En als er bij de sportschool een zwembad aanwezig is is de kans groot dat er daar ook een aantal ronddrijven.

Zwemtrainingen: Wist je dat veel zwembaden trainingen brorstcrawl geven? De kans dat je hier een triathleet aantreft is groot. Net als tijdens de uren banen trekken. Je herkent ze vaak aan de badmuts, snelle zwembril en de pullbuoy (drijver).

Wielergroepen: in de meeste plaatsen is wel een groep mensen te vinden die in het weekend een lange tourtocht gaat maken. Vraag je plaatselijke fietsenmaker of hij op de hoogte is van deze groepen. Vaak kan je je gewoon aansluiten. Of begin zelf een groep.

Hardlooptrainingen en hardloopgroepen: net als fietsgroepen zijn er in de meeste plaatsen ook hardloopgroepjes te vinden. Via de atletiekvereniging kan je er vast achter komen wanneer en hoe ze trainen.

Triathlonverenigingen: Nederland heeft een groot aantal triathlonverenigingen. Vaak zijn ze een onderdeel van een atletiekvereniging of de plaatselijke zwemvereniging. Ze bieden vaak zwem-, hardloop- en fietstrainingen aan. Daarnaast kan je met je clubleden afspreken buiten de trainingen om.

Dus ga op zoek naar een trainingsmaatje, dat is veiliger, gezelliger en houd je gemotiveerd.

Op zoek?

Probeer het hier eens:

Algemeen
www.activetogether.nl (hardlopen, wielrennen en MTB)
www.sportpartner.nl (hardlopen, zwemmen, wielrennen en MTB)
www.beweegmaatje.nl (algemeen)

Hardlopen
www.meetingpoint.nl
www.samenlopen.nl
http://hardlopen.hyves.nl/

Wielrennen

www.wielerland.nl
http://vrouwenwielrennen.startpagina.nl/prikbord/

Triathlon

http://www.triathlonforum.nl/