Simone Nell – augustus 2010

augustus 10, 2010 //

De naam Nell komt opvallend veel voor op de deelnemerslijst van de Vrouwentriathlon 2010.

Na een telefoontje naar Simone Nell (31) uit Maasland blijkt dat zij samen met haar moeder Coby (70) en vier zussen, onder wie haar tweelingzus Jolanda, mee doet in Beesd.

Wat leuk en uniek, met je hele familie aan de start in Beesd!
“Dat vinden wij ook! Het was in eerste instantie mijn idee om aan de Vrouwentriathlon mee te doen. Ik doe af en toe een wedstrijdje, puur recreatief hoor, en het leek me erg leuk om een keer aan een vrouwenevenement mee te doen.

Mijn twee zussen Carola en Jolanda zijn fanatieker, maar toen ze hoorde dat er ook een aparte serie is voor NTB-licentiehouders, hebben ze ook ingeschreven. Carola heeft zelfs al eens een hele triathlon gedaan in Canada, maar ze is vorig jaar bevallen, dus de Vrouwentriathlon is leuk om weer mee te beginnen.”

En de rest?
“Mijn oudste twee zussen Jacqueline en Marja zijn ook sportief, Jacqueline loopt marathons en Marja is erg veelzijdig, zij doet aan schaatsen, skeeleren, hardlopen en paardrijden. Nadat ik hen een mailtje had gestuurd, leek het ze ook erg leuk om mee te doen.

Mijn moeder heeft in het verleden aan triatlon gedaan, net als mijn vader trouwens. Mijn moeder deed vooral achtste- en kwart triatlons en mijn vader heeft vijf keer de hele triathlon in Almere gedaan. Toen mijn moeder hoorde dat al haar dochters zouden gaan starten in Beesd, vroeg ze of ze ook mee kon doen. De afstanden zijn geen probleem. Het gaat alleen niet meer zo hard.”

Wat zijn je verwachtingen?
“Vooral veel plezier hebben en genieten dat we dit met de hele familie kunnen doen. Het is alleen jammer dat mijn vader er niet bij kan zijn om ons aan te moedigen, mijn ouders hebben een melkveebedrijf en hij kan zijn vee niet alleen achterlaten. Verder zijn we mooi per tweetal verdeeld over de startseries, dus we kunnen elkaar wel mooi aanmoedigen!”