Siosport: coaching, personal training, clinics en méér!

april 30, 2018 //

Deze maand in de spotlight: sponsor Siosport. Siosport is het bedrijf van Sione Jongstra (oprichtster van de Vrouwentriathlon). We werken al jaren met elkaar samen: elk jaar geeft Siosport vele leuke clinics voor de Vrouwentriathlon.

Bij Siosport kun je terecht voor coaching, (personal) trainingen, trainingsstages en clinics. Elke sporter kan bij Siosport terecht: van ervaren atleten tot minder ervaren sporters. Ook voor bedrijven kan Siosport iets betekenen. Zo geeft Siosport regelmatig bedrijfsclinics. “Ik heb een keer een loopclinic gegeven voor een bedrijf waarvan medewerkers meer deden aan de Dam tot Damloop. Maar ook triathlonclinics zijn mogelijk, bijvoorbeeld voor groepen die als “ trio “ ieder een onderdeel van triathlon doen.” Ook fietsclinics geeft Siosport regelmatig, waarbij er aandacht is voor techniek, balans en beheersing van de fiets. Een presentatie is ook mogelijk: er zijn veel overeenkomsten tussen topsport en bedrijfsleven.

Coachees

Siosport coacht verschillende types sporters: van een marathonloper met als doel onder de drie uur finishen (dat doel is inmiddels gehaald!) tot ateleten die een 1/8 triathlon willen doen en alles wat daar tussenin zit. Twee voorbeelden van atleten die door Siosport worden gecoacht:

Ilona ging mee op eerste trainingsstage voor vrouwen op Lanzarote en gaf aan op haar 50e een halve triathlon te willen doen. Een jaar later benaderde Ilona Sione van Siosport met de mededeling dat ze met alle tips van de Lanzarote-week aan de slag was gegaan en nu klaar was om toe te werken naar de halve triathlon. Na die halve – die ze dus haalde – verbaasde ze, in positieve zin, coach Sione met de mededeling dat ze ook wilde doortrainen voor een hele triathlon. Siosport maakte voor Ilona de trainingsschema’s. Een blessure gooide vorig seizoen roet in het eten: de hele triathlon werd een speciale versie, namelijk de 3,8-180-14. Achteraf bekeken een mooie opstap naar de hele triathlon; deze wedstrijd gaf Ilona het vertrouwen dat ze een hele triathlon aankan. Vertrouwen dat haar coach al lang in haar had: “Ilona heeft een verantwoordelijke, fulltime baan maar weet dit toch allemaal te doen. Daarnaast is ze leergierig, toegewijd en wil ze dingen van mij als coach aannemen.”

Sander was een jonge hond toen hij bij Siosport kwam. “De eerste winter klaagde hij over te weinig doen. Maar hij merkte naarmate de tijd vorderde dat rust in de winter goed is en maakt zich nu niet meer zo druk als hij in de winter nog niet in vorm is.” Vorig jaar mocht Sander op het NK starten maar een ongelukkige botsing met een auto gooide helaas roet in het eten. Dit jaar staat hij wel aan de start. Verder start Sander in de 1eDivisie waar hij vorig jaar mooie resultaten met zijn team (en individueel) haalde. Dit jaar is top 5 een doel.