Snelle inschrijvers Anne en Linda zeker van een plek bij bijna uitverkochte Zwemloop

februari 25, 2016 //

Officieel opende de inschrijving voor de zwemloop Het Lint 23 december om 10:00 uur, maar Anne Leskens wist zich al om 9.48 uur in te schrijven voor de 1/8e serie bij de mannen. Linda van der Ham was rond tienen de eerste inschrijving bij de vrouwen. Beiden waren er vroeg bij omdat de zwemloop meetelt als testwedstrijd voor de divisieteams van de Vrouwentriathlon en Hellas Utrecht.

Linda komt dit jaar uit voor het 2eDivisieteam van Siosport/Vrouwentriathlon. De zwemloop telt mee voor de opstelling van het team. Linda kreeg van coach Sione een mail over het openen van de inschrijving: “Zonder de rest van de mail te lezen, heb ik me gelijk ingeschreven. Als eerste!”

AnneAnne hoopt zich te kwalificeren voor het divisieteam van Hellas in de 3eDivisie. Hij heeft 2,5 jaar ervaring met triathlon. Anne: “Sinds mijn eerste 1/8e wedstrijd in Woerden ben ik verkocht.” Anne verwacht dat de zwemloop pittig wordt: “De concurrentie is wel moordend! Ik verwacht dus dat er veel Hellassers meedoen.”

Voor Linda komt de zwemloop wel vroeg in het seizoen. “In de winter loop ik vooral lange afstanden en zwem veel minder. Daarom is het wel een goede stok achter de deur. Ik weet dat ik een stuk langzamer zwem dan de rest van het team, dus ik kijk in hoeverre ik me kan verbeteren.” Anne: “Ik hoop dit keer het keerpunt echt te gaan toepassen in een wedstrijd, dus dat vind ik wel een beetje spannend. Verder heb ik er gewoon zin in.”

Inmiddels is het maximaal aantal inschrijvingen voor de 1/16e bereikt. De  1/8e series voor mannen en vrouwen zitten bijna vol. Er is nog een beperkt aantal startplaatsen vrijgekomen voor de 1/8 voor vrouwen en mannen. Wil je meedoen, dan moet je er heel snel bij zijn! Er is nog wel voldoende plek in de kids-serie.