Snelle inschrijvers Zwemloop: ‘We wilden het niet mislopen!’

februari 22, 2015 //

/ /

Zoetjesaan stromen de inschrijvingen voor de Zwemloop het Lint op 4 april binnen. Half februari staat de teller op 74 individuele inschrijvingen en 9 teams. Roos van Borredam wilde zeker zijn van deelname en schreef zich in zodra het kon. Bovenaan de teamlijst staan Emelie Papenburg en Arnoud van Garderen. Al was dat vooral Arnouds verdienste. Emelie: “Voor ik het wist had hij ons allebei ingeschreven!”

Roos: “Wat grappig dat ik een van de eerste inschrijvers ben. Vorig jaar kon ik niet en ik wilde de zwemloop dit jaar niet mislopen!” Volgens Emelie kwam het idee voor de zwemloop van Arnoud. “Het leek hem leuk om mee te doen aan het teamklassement, dus ik moest wel meedoen. Een beetje onder dwang dus,” grapt Emelie.

Emelie (foto boven) werkt bij de Nederlandse Triathlonbond en doet daarnaast zelf mee aan de nodige wedstrijden. Emelie: “Van mini-triathlon tot een hele, ik kom overal mijn bed voor uit.” De Flitstriathlon Nijkerk was in 1996 haar allereerste triathlon. “Ik voelde me na afloop zo verschrikkelijk stoer, dat smaakte naar meer.” Arnoud (foto beneden) deed tijdens zijn militaire dienst voor de lol mee aan een triathlon. Dat beviel kennelijk goed en sinds 2003 is hij de triathlonsport serieuzer gaan beoefenen.

Voor Roos was de Vrouwentriathlon in Utrecht in 2012 haar eerste. Sindsdien heeft ze verschillende triathlons gedaan. Roos: “De Vrouwentriathlons blijven toch de leukste, vanwege de gezellige sfeer en omdat er geen mannen meedoen.” Roos woont in Leidsche Rijn, dus is de Zwemloop een thuiswedstrijd. Roos: “Lekker beginnen in het zwembad Fletiomare en dan lopen op het Lint. Beide zijn zo vertrouwd voor mij, ik doe immers bijna al mijn trainingen daar.”

Beide dames kijken uit naar een gezellig evenement, waarvan de organisatie in handen is van Siosport en de Vrouwentriathlon. “Ook al doen hier wel mannen mee,” aldus Roos. Emelie: “Ik verwacht een laagdrempelige wedstrijd, waarbij het niet uitmaakt hoe snel je bent, als je maar lol hebt. Verder verwacht ik natuurlijk bergen chocolade-eitjes bij de finish.”

Inschrijven voor de Zwemloop het Lint op 4 april 2015 kan nog steeds!

Arnoud