Sponsors in de spotlight: De Lopende Zaak en Scholman

maart 28, 2017 //

Heb jij wel eens last van hardloopblessures? Grote kans dat je eigenlijk niet goed loopt. Zijn de blessures hardnekkig, denk dan eens aan een bezoek aan De Lopende Zaak. Yvonne Bontekoning is de eigenaresse en drijvende kracht van De Lopende Zaak en heeft al regelmatig zelf meegedaan aan de Vrouwentriathlon. De Lopende Zaak is trouwe sponsor van het eerste uur en we zetten de Praktijk voor Sportpodologie en Bewegingsanalyse dan ook graag in het zonnetje.

Bij De Lopende Zaak kun je terecht voor bewegingsanalyses, maar ook trainingen en schoenen. Yvonne houdt zich al jaren met voetentraining bezig en heeft in najaar 2016 met een collega van de Academie voor Podologie de website www.voetentraining.nl opgericht. “Een scheve grote teen vergroot de kans op hardloopblessures,” vertelt Yvonne Bontekoning. “De grote teen is een belangrijke steunpilaar van ons lichaam in de stand- en afzetfase. Als hij scheef staat knik je met je voet naar binnen en daardoor ook je knie en je heup. Als je niets aan een scheve grote teen doet, wordt hij steeds schever”. Op de website vind je meer informatie en kun je gratis vier oefeningen aanvragen. Ook op de facebookpagina vind je meer informatie.

Jos Scholman steunt Vrouwentriathlon

Aannemersbedrijf Jos Scholman is ook dit jaar weer van de partij als sponsor van de Vrouwentriathlon. Het bedrijf plaatst weer de schrikhekken op het fietsparcours. Scholman is geen onbekende naam in de omgeving van Leidsche Rijn (het parcours van de Vrouwentriathlon): de specialist op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en sport- en cultuurtechniek heeft al heel wat werkzaamheden uitgevoerd in en rond het Maximapark en rondom Het Lint dat door dit park loopt.