Sporten en snaaien

december 8, 2011 //

Wie kent ze niet: dagen waarop je na een lange fietstraining alleen maar chocolade of chips wil eten? Wist je dat je snackgedrag invloed heeft op je prestaties? Als je trainen serieus neemt zou je ook je voeding serieus moeten nemen. Voeding is erg belangrijk om het lichaam van een sporter in topconditie te houden. Dus zelfs al je snack moet je opletten dat de dingen die je in je mond steekt goed voor je zijn en je energie geven.

Heb je geen idee wat wel en wat geen goede en gezonde snack is, kijk dan eens deze lijst door of er iets voor je bijzit.

Bananen: beter kan je niet hebben. Vol met kalium dat kramp kan helpen voorkomen. Verder heel veel koolhydraten die je veel energie geven en langzaam in je lichaam worden opgenomen. Een banaan is rond de 90 kilocalorieën en houdt je gezond en fit. Twee bananen iedere dag helpen je bloeddruk te verlagen.

Volkorenbrood en pindakaas:
maak eens een getoaste boterham met pindakaas. Kies voor gewoon of met nootjes, net wat je het lekkerst vindt.
Rooster je boterham licht, smeer er een dunne laag pindakaas op en besprenkel de boterham lichtjes met honing. Heerlijk en gezond.

drinken_sap3

Yoghurt met fuit: heel simpel maar een super lekkere en gezonde snack. Neem een kom met magere yoghurt, een halve appel in stukjes erbij. Wat druiven, wat stukjes banaan en klaar is keer. Ongeveer 250 kilocalorieën, maar vult je maag goed en zit vol met koolhydraten en proteïnen.

Smoothies: ze worden steeds populairder in Nederland en dat is niet zonder reden. Lekker en gezond. Je maakt een smoothie door vers fruits (bijvoorbeeld wortel en appel) te mixen met wat ijsklontjes en magere (vanille)yoghurt.  Vol met koolhydraten, vitamines en vult direct je vocht aan.

Dus probeer eens een van bovenstaande snacks als gezond alternatief voor een patatje met. Hoewel dat ook heel erg lekker is op zijn tijd!