Sportende borsten onder de loep

februari 18, 2012 //

Recentelijk is er door de universiteit van Portsmouth onderzoek gedaan naar borsten tijdens inspanning. 70 Vrouwen met cups van A tot en met JJ hebben meegedaan aan dit onderzoek. Uit het onderzoek kwam naar voren dat borsten niet 16 maar 21 centimeter op een neer bewogen.

Verder werd aangetoond dat borsten niet alleen op en neer bewogen maar ook van links naar rechts en van voor naar achteren. Meeste sportbeha`s houden alleen rekening met het op en neer bewegen en bieden dus niet de juiste ondersteuning.

Opvallend was dat het ongemak dat vrouwen hebben van hun borstwn tijdens het sporten niet afhangt van de cupmaat. Een a cup bleek evenveel ongemak op te leveren als een dd. Uit het onderzoek bleek ook dat ongeveer 60% van de vrouwen pijn heeft aan haar bortsten tijdens het lopen.

De onderzoekers raden bij de aanschaf van een sportbeha aan te kijken naar een beha met gevormde cups. Bij een beha met losse cups (dus geen topje) worden de borsten individueel ondersteund en kunnen ze los van elkaar bewegen wat de ondersteuning ten goede komt.

Bron: Dr. Joanna Scurr, University of Portsmouth