Sportieve moeders in het 2eDivisieteam

februari 22, 2015 //

Een gezin, een baan én lid van het Siosport/Vrouwentriathlon 2eDivisieteam. Liesbet Baekelandt (36), trainingcoördinator uit De Meern en Roos van Leengoed (40), projectleider uit Soesterberg, doen het! Beide dames zijn getrouwd en hebben elk twee kinderen. Ze vertellen over hun passie voor triathlon, het plannen van trainingen en hun verwachtingen voor komend seizoen.

Als je Liesbet vraagt op welke triathlonprestatie ze het meest trots is, vindt ze dat moeilijk te zeggen. Liesbet: “Elke keer verleg je je grenzen. Maar als ik er één moet kiezen dan de 1/4 triathlon in Deil afgelopen zomer, waar ik vierde vrouw werd.”  Roos weet het wel: “De 1/8 Vrouwentriathlon in Beesd.” Uitgedaagd door een vriendin doet ze mee. Roos: “Lopen en fietsen moest lukken, maar zwemmen?” Haar man grapt dat ze verdrinkt als ze 500 meter gaat zwemmen. Ze oefent tijdens een weekje vakantie en een openwaterclinic. Het zwemmen, gewoon schoolslag, valt mee en Roos verbaast zichzelf met haar prestatie: 1e vrouw (40+).

Roos heeft nu Sione Jongstra als coach, die haar enthousiast maakt voor het 2eDivisieteam. Ook Liesbet volgt trainingen bij Siosport. Liesbet: “Het leek me leuk om als team ergens aan deel te nemen, want triathlon is redelijk individueel. Samen naar een triathlon gaan is gezelliger dan alleen.” Roos beaamt dit: “Ik vind het leuk om ook trainingen met het team te doen. We kunnen van elkaar leren en elkaar beter maken.”

Een gezin, een baan én trainen voor 3 disciplines. Hoe doen de dames dat? Roos: “Met werk, kinderen en een man die ook graag sport is het af en toe best een puzzel.” Hardlopen doet ze ’s avonds als de kinderen slapen en ze gaat vaak op de fiets naar het werk. Liesbet traint 4 á 5 keer per week. “Elk onderdeel minstens één keer en twee keer de groepstrainingen van Sione.”

Roos heeft superveel zin in komend seizoen en heeft inmiddels een cursus borstcrawltechniek gedaan. “Al blijft het lastig om op zoveel dingen tegelijk te letten. Tijdens de wedstrijden kan ik altijd terugvallen op schoolslag.” Liesbet: “Voor het komend jaar hoop ik dat we wat kunnen betekenen in de 2eDivisie!”

 

Foto’s: hierboven zie je Liesbet aan het hardlopen, hieronder Roos op de fiets.

Roos (fietsend)