Sportieve week vrouwen Lanzarote: ‘genieten van zon, sporten en gezelschap’

maart 28, 2019 //

/

Al voor de negende keer organiseerde Sione Jongstra van Siosport dit jaar een sportieve week voor vrouwen op het zonnige eiland Lanzarote. Hilda van der Veen ging voor het eerst mee en heeft genoten van zon, bijkomen van alledaagse dingen, samen sporten en leuk gezelschap.

Vanaf haar eigen terrasje bij haar appartement op Lanzarote laat Hilda weten dat het er heerlijk luxe toeven is. “De week vond ik een mooie balans tussen lekker alleen bijkomen van werk en andere drukke activiteiten, en samen sporten en leuke dingen doen. Zoals ijsjes eten, zwemmen in zee en visjes kijken. Onderweg was er ook ruim de tijd voor pauzes met koffie en taartjes.”

Hilda is vooral een goede hardloper en had zich een beetje verkeken op de hoeveelheid fietskilometers die de vrouwen gingen maken op Lanzarote. “We waren een vrij kleine groep (8) dus bij het fietsen bleven we grotendeels bij elkaar. Af en toe even wachten bij een kruispunt op de achterhoede – waar ik dus in zat. Maar gelukkig hield Sione goed rekening met iedereen: af en toe de route afsnijden of iets eerder eraf maakte dat ik toch alle ritten mee heb kunnen doen.”

Een volgende keer zou Hilda zich iets anders voorbereiden, door bijvoorbeeld wat meer uren op de Tacx door te brengen. Want het was dan wel haar eerste sportieve week, ze wil zoiets zeker vaker gaan doen! “Het is heel goed bevallen. Fijn om met andere sportieve vrouwen over sport te kunnen praten, en natuurlijk andere dingen! En de tochten fietsen, loopjes doen en baantjes trekken in het zwembad is prettig zonder mannen erbij. Heb ik toch meer het gevoel op mijn eigen niveau mee te kunnen doen. Verder weet ik nu dat het op Lanzarote altijd waait, en de huisjes wit zijn. Staat heel mooi bij het zwarte lava gruis waar het eiland bijna volledig mee is bedekt. Heel bijzonder om te zien.
Volgend jaar is er een jubileumjaar voor de sportieve week heb ik begrepen, en daar ga ik zeker proberen bij te zijn!”