Stoere Vrouwen veroveren Beesd

augustus 26, 2015 //

Je kon ze bij de Vrouwentriathlon in Beesd bijna niet over het hoofd zien: de diverse vrouwen van de online community Stoere Vrouwen Sporten, te herkennen aan hun shirts en truien. Initiatiefneemster van de website en facebookpagina Rose Mentink (op de foto hierboven) vertelt waarom er zoveel van ‘haar vrouwen’ in Beesd waren.

“Het begon allemaal met een mailtje van jullie zelf, met de vraag of wij misschien een keertje aandacht konden besteden aan de Vrouwentriathlon. Dat bracht ons op het idee om er niet één keer maar heel vaak over te gaan schrijven en een oproep te doen op facebook met de vraag wie er met ons mee ging”, aldus Mentink. Die oproep leverde veel reacties én aanmeldingen op.

Vele ‘stoere vrouwen’ stonden dan ook zondag 16 augustus voor het eerst aan de start van de Vrouwentriathlon in Beesd. Voor de meesten meteen hun debuut in de triathlonsport. “De vrouwen in onze groep zouden niet zelf op het idee komen om dit te gaan doen. Doordat we er veel over hebben geschreven en onze eigen ervaringen hebben gedeeld, hebben we laten zien dat het voor iedereen haalbaar is. Zo van: ‘probeer dit eens’. En het is toch gewoon hysterisch en hilarisch dat er nu zoveel van onze groep hier rondlopen!?”

Rose deed zelf alleen mee op het zwemonderdeel. “Ik ben aan het trainen voor de 100 meter sprint (hardlopen) en elke keer als ik dat probeer te combineren met wielrennen, dan krijg ik last van blessures. Dus ik doe vandaag maar één onderdeel. En verder probeer ik zoveel mogelijk van onze vrouwen aan te moedigen.” Ze merkt dat als er een gezamenlijk doel is, vrouwen onderling ineens heel goed met elkaar overweg kunnen. “Dan is er geen gedoe, ineens kunnen we heel goed met elkaar door één deur. Waarom? Omdat je allemaal met hetzelfde bezig bent en tegen dezelfde dingen aanloopt en elkaar daarmee kunt helpen.”