Tanja van de Wetering – augustus 2012

augustus 19, 2012 //

Tanja van de Wetering komt breed lachend over de eindstreep in Beesd. Ze geniet zienderogen van de juichende supporters. “Ik ben altijd wel goed geluimd tijdens het sporten”, zegt Tanja. “En al helemaal als tijdens zo’n leuke wedstrijd de finish in zicht is.”
Het is niet de eerste keer dat Tanja deelneemster is van de Vrouwentriathlon. In juli heeft ze meegedaan aan de wedstrijd in Utrecht. “Na deze wedstrijd was ik meteen verkocht!” vertelt ze enthousiast. “Ik geniet van een evenement als de Vrouwentriathlon. Het totaalpakket van sporten en gezelligheid in de buitenlucht en de geoliede organisatie. Er hangt geen competitieve sfeer, maar juist een hele gemoedelijke. De kleinschaligheid spreekt me ook aan.”

Tanja is al zodanig met het ‘triathlonvirus’ besmet, dat ze anderen in haar omgeving probeert enthousiast te maken voor de sport: “Ik dacht altijd dat triathlon een brug te ver was voor mij. Toen wist ik nog niet dat er verschillende afstanden waren. Dankzij een sportieve collega kwam ik daar achter. Er ging een wereld voor mij open. Ik wil dat meer vrouwen dit ervaren. Ik benadruk vooral dat het beoefenen van drie disciplines super goed is voor je lijf. Naar gelang je stemming, je sportzin, de locatie of de weersomstandigheden kun je kiezen welke van de drie je traint. Genieten dus!”