Terugblik met: Hilda Brak

oktober 23, 2011 //

Hilda Brak (47) deed in augustus in Beesd mee aan haar allereerste triathlon. Ze vond het zo leuk dat ze meteen inschreef voor de triathlon in Veenendaal een week later.


Hoe ben je er toe gekomen je in te schrijven voor de Vrouwentriathlon in Beesd?
“De triathlon heeft al een aantal jaren mijn interesse, maar ik heb de afgelopen jaren vooral veel hard gelopen. Helaas loop je in die sport, vooral als je voor een marathon traint, geregeld tegen blessures aan. Twee jaar geleden had ik daarom al een racefiets gekocht om naast het lopen ook wat te kunnen fietsen.

Dit voorjaar trainde ik voor de marathon van Stockholm, maar raakte ik geblesseerd aan mijn hamstring. Ik heb met lange duurlopen me nog wel redelijk kunnen voorbereiden, maar het tempo was er uit. Ik twijfelde of ik nu met lopen een stapje terug moest doen, maar liever wilde ik iets nieuws.

Vandaar dat ik me ingeschreven heb voor de Vrouwentriathlon in Beesd. Het leek me een goede start om te zien hoe zo’n triathlon, compleet met wissels, in elkaar steekt.”

Het beviel dus goed?
“Ik vond het erg spannend en leuk. Vooral omdat er meer vrouwen waren voor wie het de eerste kennismaking met de triathlonsport was. Ik was ook tevreden na afloop. Het fietsen en lopen gingen goed, het zwemmen was het lastigste onderdeel.

Ik was al lid geworden van de triathlonclub bij onze atletiekvereniging om het zwemmen te leren, maar de borstcrawl is best technisch. Ik ben 46, dus dan heb je dat ook niet een, twee, drie onder de knie.

Inmiddels heb ik alweer een kleine reünie gehad met vijf vrouwen die allemaal mee hebben gedaan in Beesd. Eerst zijn we gezellig wezen eten en daarna naar de disco in Beesd, zo kom je nog eens ergens.”

En na Beesd dus meteen ingeschreven voor de 1/8e triathlon in Veenendaal?
“Klopt, ik heb de smaak helemaal te pakken. De volgende wedstrijd wordt de triathlon van Woerden op 2e Pinksterdag 2012. Ik deed daar al jaren mee als loper in een trio en ga ik zelf de 1/8e triathlon doen.

Ook de 1/8e Vrouwentriathlon in Utrecht staat op het schema. Later hoop ik nog eens aan een kwart triathlon mee te doen, maar een kilometer zwemmen is nu helaas nog te ver.”