Tijdregistratie en korting als je vrijwilligers meeneemt

januari 26, 2017 //

/

Professionele tijdregistratie bij de Vrouwentriathlon. Bijna 80 procent van de deelneemsters die eind 2016 de enquête hebben ingevuld gaf aan hier voorstander van te zijn én vindt het geen probleem als daardoor het inschrijfgeld wordt verhoogd. We hebben dan ook besloten in 2017 professionele tijdwaarneming te gaan gebruiken bij de Vrouwentriathlons.

“Als gevolg hiervan moeten we wel de inschrijvingskosten verhogen”, legt Sione Jongstra, oprichtster van de Vrouwentriathlon, uit. “We zijn een stichting en kunnen deze extra kosten niet in zijn geheel zelf dragen. De vaste kosten zijn hoog en die kunnen we maar over een relatief klein deelnemersaantal spreiden. Gelukkig gaven de deelneemsters aan het geen bezwaar te vinden iets extra te moeten betalen in ruil voor tijdregistratie door middel van een chip.”

Niet alle wensen kunnen we in vervulling laten gaan. Als trio deelnemen aan de 1/8 Vrouwentriathlon vond slechts een handjevol medestanders, net als een medaille na afloop. Een aantal deelneemsters gaf aan dat het loopparcours in Utrecht wat saai is. “Ook hier hebben we naar gekeken. Niet alleen naar aanleiding van de enquête, maar al eerder”, aldus Sione. “Jammer genoeg hebben we gewoon geen andere optie, we hebben al eens andere parcoursen geprobeerd, maar die waren geen succes. Dubbel verkeer op het bruggetje bijvoorbeeld was verre van ideaal, dus dat willen we niet nog eens. We zouden dit kunnen oplossen door een ponton te huren, maar met maximaal 250 deelneemsters is dit een veel te hoge kostenpost.”

De enquête bracht ook verrassende uitkomsten. Zo leeft bij iemand de wens voor Chippendales (!) en werd er een verzorgingspost gemist tijdens het fietsonderdeel. “Misschien een handige tip: bevestig een bidonhouder plus bidon op je fiets, dan kun je genoeg water meenemen voor de afstanden van de Vrouwentriathlon!” Ook het zwemparcours levert wel eens verwarring op: links of rechts van de boei zwemmen blijkt sommige deelneemsters heel wat hoofdbrekens te leveren. “Misschien heeft dit te maken met zenuwen tijdens de wedstrijddag. Lees en bekijk de deelnemersflyer goed vooraf en kom eens naar één van de openwaterclinics, dan blijkt vast dat het eigenlijk best simpel is”, aldus Sione.

Korting op inschrijfgeld

Neem je één of twee vrijwilligers mee naar de Vrouwentriathlon? Dan krijg je korting op het inschrijfgeld: vijf euro voor één vrijwilliger, € 12,50 als je twee vrijwilligers meeneemt! We vonden het ook erg fijn om te lezen dat jullie de wedstrijden als erg leuk ervaren en dat de clinics zo goed worden beoordeeld. We doen ons best om er ook in 2017 weer mooie evenementen van te maken!