Trainen onder de Spaanse zon

november 30, 2013 //

Begin november reisde Sione Jongstra af met een groep enthousiaste dames voor een trainingsweek op Lanzarote. Hedwig Pijnenburg en Carla van Lint waren erbij en genoten van zon, zee, sport en een hoop gezelligheid. Zij zetten hun ervaringen op papier. 

Hedwig, winnares van de zwemloop, demonstreert haar prijs.

Tekst: Hedwig Pijnenburg (foto: Hedwig wint tijdens de trainingsweek de zwemloop en demonstreert haar prijs)
Nadat ik de vrouwentriathlon Utrecht had meegedaan, vond ik in mijn tasje een folder met daarop lachende vrouwen en een zwembad met palmbomen. Dat leek me wel wat. Het bleek over een trainingsweek met vrouwen te gaan op Lanzarote, in november als het in Nederland net herfst is. Ik polste een paar vouwen binnen mijn triathlonclub, maar ik was de enige die kon in de betreffende week. Dan maar alleen opgeven. Uiteindelijk bleek dat de hele groep zich als eenling had opgegeven. Er waren er een paar die elkaar nog kenden van het jaar ervoor. Blijkbaar was het erg leuk geweest.

Binnen de groep waren verschillende niveaus, de één was wat beter in klimmen, de ander wat beter in dalen, maar er werd steeds op elkaar gewacht en tussendoor werd er ook nog een paar keer koffie gedronken. Sione, als ervaren triatlete, had voor iedereen nuttige aanwijzingen en tips en wist ook goed ieder op zijn eigen niveau te begeleiden.De dag van aankomst stond er meteen een zwemtraining op het programma in het 25-meter bad van het hotel. Daar fris je wel lekker van op na zo’n vliegreis. De volgende ochtend een fietstocht. Op Lanzarote heb je al gauw te maken met heuvels of wind, of allebei. Heuvel af en wind mee fietst dan best lekker…

Behalve sporten was het gewoon een week van gezelligheid en genieten van het zonnetje bij 25 graden. Een hoogtepunt van de week vond ik het zwemmen in zee, waarbij je allerlei gekleurde visjes voorbij ziet zwemmen. Net een aquarium. Weer terug in Nederland kijk ik terug op een superleuke week waarbij ik van elke dag genoten heb en leuke mensen heb leren kennen.

Beeld_Lanzarote01

Tekst: Carla van Lint
Voor de tweede keer ben ik met de Vrouwentriathlon mee geweest naar Costa Tequise op Lanzarote. Nadat ik me vorig jaar wat twijfelend had aangemeld (is mijn niveau wel hoog genoeg, ik ken niemand, ben ik niet te oud…) had ik deze keer geen enkele twijfel. Ik ontdekte dat de meesten zich alleen hadden aangemeld. Sione maakt een programma waaraan vrouwen van alle niveaus mee kunnen doen en leeftijd al helemaal geen rol speelt.

Vol enthousiasme op naar de zon dus. Wat een heerlijke week is het weer geweest. Lekker sporten, mooi weer, heerlijk eten en een prachtig appartement met uitzicht op zee. Sione had een evenwichtig programma samengesteld, waar iedereen op haar eigen niveau aan mee kon doen.

Voor mij was dat vooral bij het zwemmen fijn, want dat is nou net niet mijn sterkste kant. Tijdens de lange fietstocht aan het einde van de week gingen we na de eerste 30 km in twee groepjes verder: één met veel klimwerk en één langs de kust. Zo was de route voor iedereen uitdagend en konden we toch gezamenlijk lunchen in het haventje van Orzola, op het noordoostelijke puntje. Voor mij was het fietsen heerlijk. Helaas niet mijn snelheidsrecord van vorig jaar verbroken, omdat er tijdens de afdalingen waar dat had kunnen gebeuren, te veel zijwind was. Wel ruim 60 km per uur!!

Als afsluiting was dit jaar door Sione een kleine zwemloop georganiseerd. Dat ging er lekker fanatiek aan toe, hoewel iedereen aan het einde van de week best vermoeide benen en (zwem)armen had. Voor het uit fietsen in de middag was dan ook weinig belangstelling.

Ben je enthousiast geworden van de verhalen van deze deelneemsters? Geef je dan op voor de sportieve week in maart!