Trainen op Lanzarote

maart 27, 2014 //

/

Van 9 tot en met 16 maart 2014 organiseerde Sione Jongstra een sportieve trainingsweek voor vrouwen op Lanzarote. Zeven triathlon vrouwen van uiteenlopende leeftijden en verschillende sportieve niveaus gingen mee. Er werd gefietst door de heuvels en gezwommen in zee, maar er was ook tijd voor ontspanning in het stadje Costa Teguise.

Margot Rijkee-Hoek en Marijke Habben Jansen zijn net terug van een geheel verzorgde vakantie met pittige en gevarieerde trainingen, lekker eten en relaxen in goed gezelschap.

Lanzarote

Marijke: “Het was voor mij een volledige verassing wie er allemaal mee zouden gaan, maar het gezamenlijk vertrek om 4:30 uur van Schiphol zorgde meteen voor een gemeenschappelijke band. Ik deelde mijn appartement met één van de andere deelneemsters. Zo leer je iemand snel beter kennen en het is erg gezellig.”

Margo: “De trainingen waren gevarieerd en pittig, zeker het fietsen in de heuvels was uitdagend. De trainingen waren goed aangepast voor de verschillende niveaus binnen de groep.”

“Als de fietstraining een zware klim bevatte, was er ook een alternatieve route met wat minder hoogteverschil,” beaamt ook Marijke. “Niet onbelangrijk was de pauze met koffie en eventueel gebak. Ik had verwacht dat de training erg zwaar zou zijn, maar dat viel op deze manier best mee.”

Is er naast sporten wel genoeg tijd voor een ontspannen vakantie? Marijke: “Sporten is voor mij al een belangrijke manier om van mijn vakantie te genieten!” Daarnaast was er ook tijd voor andere dingen. “Op de rustdag huurden mijn ‘roomie’ Lianne en ik een auto om het eiland te verkennen”, aldus Marijke.

Ook Margo ging echt mee voor de trainingsstage maar was aangenaam verrast door het vakantiegevoel. “Nergens over na hoeven denken, alles is verzorgd, alleen maar lekker trainen, lekker eten, zonnebrand smeren en tussendoor luieren, ‘rusten’ heet dan dan hè, in goed gezelschap!”