Trainingsdag Siosport: techniek, tips en ervaringen uitwisselen

maart 8, 2023 //

Hardlopen en zwemmen, dat stond op het programma voor de trainingsdag op zondag 5 maart. Natasja van Heukelom en Nanette Cornelissen uit Rosmalen deden mee aan deze clinic en kijken terug op een geslaagde trainingsdag. Natasja: “Afgelopen weekend voor het eerst meegedaan aan een trainingsdag van Siosport. Eerst een looptraining, waarbij we goede techniekoefeningen deden. Die ga ik zeker vaker doen! Verder was het een hele fijne hardlooptraining, met een kort parcours met hogere en lagere bruggetjes.”

Na het hardlopen hadden de deelneemsters de gelegenheid elkaar beter te leren kennen tijdens de lunch. “Heel gezellig en we hebben ervaringen uitgewisseld met elkaar. Erg leuk om met een enthousiaste club vrouwen over onze gezamenlijke hobby te praten!”

Ronden van een boei

Trainingsdag Siosport maart 2023 - 2Aansluitend doken de sportieve vrouwen het zwembad in. Natasja: “We hebben geoefend met het ronden van de boei. Dat ook daar technieken voor zijn, was nieuw voor me. Meestal is het gewoon een kwestie van zorgen dat je op één of andere manier om die boei heen komt zonder al teveel water binnen te krijgen. Erg leerzaam! Het was een sportieve en gezellige dag met hele fijne begeleiding van Sione. Erg leuk om zo het seizoen weer te beginnen!”

Leerzaam en motiverend

Ook trainster Sione Jongstra van Siosport (en oprichtster van de Vrouwentriathlon) kijkt terug op een geslaagde dag: “Een leuke groep dames en de trainingen werden goed ontvangen. De weergoden waren ons ook goed gezind want we hebben de hele looptraining droog kunnen doen en een buitje kwam pas toen we in zwembad waren. Gezien de positieve reacties en dat de dag als leerzaam, motiverend en gezellig werd ervaren maakte het voor mij ook zeker een geslaagde dag.”

Ga mee naar Obernai

De reactie na afloop waren ook op Facebook heel positief. Eén van de deelneemsters schreef: “Het was ontzettend leuk en leerzaam en veel ervaringen uitgewisseld.” Sione: “Het was een mooie gemixte groep: leden van het Teamcompetitieteam – we zoeken nog versterking! – , deelneemsters aan de triathlon Obernai en er waren ‘losse’ inschrijvingen.” Voor de reis naar Obernai kun je je trouwens nog aanmelden. Meer informatie vind je hier.