Trainingsweek Lanzarote: genieten en inspiratie opdoen

maart 28, 2017 //

Siosport hield ook dit jaar in maart weer een sportieve trainingsweek voor vrouwen op het zonnige Lanzarote. De 48-jarige Monique van Paassen (foto boven) ging voor de eerste keer mee en heeft genoten van zon, zee, de rust op het eiland en heel veel sporten. “De accommodatie was super – iedereen had een eigen huisje op een terrein omgeven door palmbomen en cactussen – en het trainingsprogramma was heel gevarieerd.”

De week startte met een zwemtraining. “Dat was heerlijk na maar een halve nacht slapen vanwege de vliegreis.” De fietstocht een dag later vond Monique wel een tikkeltje spannend. Met name het afdalen met de harde wind was spannend. “Maar gelukkig ging alles goed en is er niemand gevallen.”

“Deze week was voor mij echt fantastisch, ik heb veel geleerd, fijn getraind, genoten van het lekkere weer, het eten en de gezellige groep. Het seizoen kan van start gaan.” Monique is van plan in ieder geval meerdere trails te lopen. Als eerste staat de IJsseltrail op het programma. “Daarnaast ga ik waarschijnlijk nog de Vrouwentriathlon doen.” En mocht het lukken om voldoende tijd vrij te maken voor trainen, dan hoopt ze ook nog mee te doen aan een 1/4e triathlon.

De trainingsweek op Lanzarote is in ieder geval een leerzame week geweest voor Monique: “Het heeft me geïnspireerd en het heeft me ook zelfvertrouwen gegeven omdat ik qua niveau prima mee kon komen.”