Trainingsweek Lanzarote: Simone en Anne-Floor kijken ernaar uit!

december 23, 2015 //

/

Siosport houdt van 6 tot 13 maart 2016 op Lanzarote weer een sportieve trainingsweek voor vrouwen. De weken worden steeds populairder; de groep zit al een tijdje vol. De eerste en de laatste inschrijver, Anne-Floor Lagerweij en Simone Schipper, hebben er zin in. Anne-Floor (26): “Grappig dat ik de eerste ben die zich heeft opgegeven, dat wist ik niet.”

“Ik had al wel eens over de trainingsweek gehoord, maar ik dacht altijd dat het niets voor mij zou zijn. Je bent in die week natuurlijk super intensief met de triathlonsport bezig, dat is leuk maar ook zwaar. Ik train wel regelmatig, maar zou ik zo’n week wel zonder problemen doorstaan? Afgelopen zomer was ik als vrijwilliger bij de Vrouwentriathlon in Beesd en daar zag ik de foldertjes van de trainingsweek, en toen heb ik me er wat meer in verdiept. Ik heb de website bekeken en Sione Jongstra van Siosport wat vragen gesteld. Toen heb ik mezelf opgegeven: een sprong in het diepe maar een mooi doel om naartoe te trainen.”

Simone (45): “O, was ik de laatste inschrijver? Dat was niet omdat ik zo aarzelde hoor, het was meer omdat ik in januari ook al op vakantie ga en ik moest uitrekenen of het allemaal wel kon met de vakantiedagen en financiën. Ik heb er veel zin in, ik ga voor de derde keer mee en de vorige keren waren erg leuk: je voelt je een pro, zo zeer wordt alles voor je geregeld. De week is goed georganiseerd en gestructureerd, je hoeft zelf niet na te denken, alleen maar te sporten. Heerlijk is dat! En het zijn gezellige groepen. Een gemêleerd gezelschap: verschillende leeftijden, verschillend niveau van sporten en met uiteenlopend fanatisme.”

Beide vrouwen zeggen dat het in zo’n week vooral draait om veel te leren. Simone:  “Voor je conditie maakt zo’n week geen heel groot verschil, maar voor je techniek wel. Je gaat onder Sione’s begeleiding bijvoorbeeld aan de slag met looptechniek en zwemoefeningen. Ook onderling worden er veel tips uitgewisseld.“ Dat klinkt Anne-Floor als muziek in de oren: “Ik train niet bij een triathlonvereniging daarom hoop ik tijdens de trainingsweek tips en trucs te leren waar ik zelf weer verder mee kan. Ik wil komend seizoen meer triathlons gaan doen en mijn tijd verbeteren. Op alle vlakken is er daarom voor mij winst te behalen.”

Simone heeft voor de trainingsweek geen triathlondoel voor ogen: “Ik ga zeker weer meedoen aan de Vrouwentriathlon in Utrecht, en verder weet ik het nog niet. Mijn eerste sport is eigenlijk sloeproeien en ik schaats ook graag.  De triathlonsporten doe ik voor de fun. Voor mij is de trainingsweek daarom een fijne vakantie!”

Anne-Floor: “Het wordt vast een geslaagde week, zeker als het mooi weer is. De Vrouwentriathlons zijn altijd heel gezellig, dus dat wordt de trainingsweek vast ook, met allemaal vrouwen die net zo enthousiast zijn over de triathlonsport als ik!”