Trainingsweekend Beesd: voor herhaling vatbaar

augustus 26, 2015 //

/

In de aanloop naar de Vrouwentriathlon in Beesd werd dit jaar voor het eerst een trainingsweekend gehouden, georganiseerd door Sione Jongstra van Siosport. Het weekend vond plaats op en rond Camping Het Betuwestrand in Beesd, ook de plek van de Vrouwentriathlon. Er deden zeven enthousiaste vrouwen aan mee.

Op vrijdag (14 augustus) hebben de vrouwen gezwommen en geoefend met het wisselen. Op de fiets verkenden ze daarna het loopparcours en het op- en afstappen bij aankomst en vertrek uit de wisselzone. ’s Avonds was er pasta. Op zaterdag verkenden ze het fietsparcours en zijn ze gaan kijken bij de triathlon die Pannenkoeken etendie dag in Deil gehouden werd.  Daarna waren er pannenkoeken.

Ilona Weggeman vertelt: “Het was leuk om bij die triathlon in Deil de kunst van het wisselen af te kijken, en ook om te zien hoe het niet moet. Het was jammer dat het weer niet helemaal meewerkte, al was het niet heel erg, hooguit die zaterdagmiddag wat koud. En het was toch heel gezellig. Je leert ook veel van elkaar, dus van de meer ervaren deelneemsters.”

Zondag was het hoogtepunt van het weekend: deelname aan de Vrouwentriathlon. Ilona: ‘Voor mij was het mijn eerste triathlon. Het ging goed, en vooral bij het wisselen heb ik veel aan het weekend gehad. Dat zat hem vooral in rust. De rust dat ik wist wat ik moest doen en dat al mijn spullen goed lagen. Ik dacht onderweg wel: ‘Oh, dit doe ik nooit meer!’ maar eenmaal over de finish dacht ik: hartstikke leuk om te doen!”

Bij een andere deelneemster aan het trainingsweekend, Mareille van Beusichem, hingen er op zondag slingers in de tent: ze was op de dag van de Vrouwentriathlon jarig! “Ik deed mee met een vriendin en had voor de grap gezegd dat ze me dan als verjaarscadeau wel moest laten winnen!” Gewonnen van vriendin Ina heeft Mareille inderdaad op de 1/8 in Beesd. “Ik was bijna als laatste uit het water, maar ik heb daarna heel veel andere vrouwen ingehaald, vooral bij het lopen. ‘Wat kwam jij hard voorbij’ hoorde ik er eentje na de finish zeggen!”

Ook Mareille vond het weekend leuk, gezellig en nuttig. “Het parcours verkennen scheelt al, en bovendien kregen we veel tips. Inderdaad was ook het kijken in Deil leuk. We zagen in de praktijk de verschillende technieken en wat we eerder hadden gehoord aan tips. Ik vond het weekend zeker voor herhaling vatbaar!”