Uitwisselen en nuttige tips: terugblik voeding- en materiaalclinic

januari 25, 2015 //

/ /

Er is niks mis met koolhydraten, investeer liever in een triathlonpakje dan in een wetsuit, en probeer met voeding en materiaal alles uit in een training voordat je het in een wedstrijd gebruikt. Zomaar een paar van de vele tips die de vrouwen kregen die op 18 januari bij elkaar kwamen in Sportcentrum Oudenrijn in Vleuten-De Meern voor de Vrouwentriathlon-clinic over voeding en materiaal.

Marit van Overveld van diëtistenpraktijk Van Overveld en Sione Jongstra van de Stichting Vrouwentriathlon gaven elk een presentatie en gingen daarna uitgebreid in op vragen. Bovendien deelden de aanwezige triatletes hun ervaringen.

Met twee van de aanwezige vrouwen blikken we terug. Allebei vonden ze de clinic leuk en nuttig. Shirley Berlang: “De kleine ervaringen en weetjes van anderen, daar zal ik het meest aan hebben. De grote lijnen over kleding en voeding zijn op internet wel te vinden, maar soms kunnen die kleine toevoegingen net even het verschil maken. En het was prettig om alles eens te horen van deskundigen. Zeker voor mij, want ik ben nieuw in de triatlonsport.”

Yolanda Klomp: “Ik vond het ook leuk om praktijkadviezen te horen van ervaringsdeskundigen, naast en aanvullend op de adviezen van de professional. En ik heb andere triatletes ontmoet, ervaringen gedeeld en gegevens uitgewisseld voor verder contact.”

Wat nemen ze nu concreet mee van de clinic? Yolanda: “Dat je op een goedkope manier met een snelsluiter de veters van je hardloopschoenen kan binden.” Shirley: “Dat sportdrank weliswaar een bron van veel suiker is, maar juist de energie oplevert die je nodig hebt tijdens inspanning. Normaal gesproken wil ik niet te veel suiker eten, maar bij intensief sporten is het juist erg nuttig!”

Ook behoefte aan advies en het uitwisselen van ervaringen? De eerstvolgende gelegenheid is op 15 februari bij de wetsuit-testdag.