Van der Meijden en Jansen winnen Zwemloop Het Lint

april 26, 2015 //

Heleen van der Meijden (foto boven) heeft de Zwemloop Het Lint gewonnen die op zaterdag 4 april in Utrecht/De Meern werd gehouden. De 31-jarige atlete uit Herwijnen eindigde op de lange afstand (500 meter zwemmen, 5 kilometer hardlopen) in een tijd van 27.21 ruim een halve minuut vóór de nummer twee, Hanne Hofmans. Bij de mannen klopte de 17-jarige Thomas Jansen uit Almere in een spannende eindspurt Lars Bayens. De zwemloop was weer een groot succes: maar liefst 130 deelnemers verschenen aan de start en het was fris maar zonnig. Ideaal sportweer dus!

Winnares Heleen van der Meijden blikte na afloop tevreden terug op haar gewonnen race. “Het ging allemaal wel lekker. Ik kwam niet als eerste uit het water, maar op het looponderdeel kon ik degenen die voor me lagen al snel terug pakken. Hardlopen is mijn sterkste onderdeel.” Toen Van der Meijden uit het water kwam, lagen er zo’n 5 deelneemster vóór haar. “Nadat ik er drie had ingehaald, dacht ik: rennen! Die anderen pak ik ook.” Van der Meijden bleek oppermachtig. De triatlete uit Herwijnen begon pas in 2013 met de triathlonsport. Dat pakte direct goed uit. In 2014 won zij de Vrouwentriathlon van Beesd en dit jaar start Van der Meijden in de Eredivisie Triathlon als onderdeel van het team Kijani uit Beesd.

Winnaars korte afstand en jeugd
Van der Meijden wist zaterdag tevens het teamklassement te winnen, samen met Hans Peter van den Akker. Op de korte afstand (250 meter zwemmen, 2,5 kilometer hardlopen) was Marije Hijman het snelste. Bij de jeugd wonnen Troy van Vulpen en Sarah van Tuijl.

Winnaar mannen
Thomas Jansen kwam bij het zwemonderdeel als derde uit het water, maar wist zijn achterstand al snel in te halen. “Halverwege het loopparcours had ik de andere twee al te pakken.” Bayens wist aan te haken bij Jansen, maar kon de Almeerder net niet verslaan in de eindsprint.

De samenwerking met de vrijwilligers van ZPC Watervlo was weer erg prettig en de prijzen, heerlijke paaslekkernijen gesponsord door bakkerij Akkermans uit Vleuten, vielen goed in de smaak. Siosport en de Stichting Vrouwentriathlon hopen ook in 2016 op paaszaterdag de Zwemloop Het Lint te organiseren. “We merken dat veel triatleten de Zwemloop Het Lint zien als een mooie seizoenstart of als voorbereiding op de aankomende wedstrijden. En voor veel vrouwen is het een eerste kennismaking met twee sporten achter elkaar”, vertelt Sione Jongstra van Siosport.

Je vindt hier alle uitslagen. Kees van Rooden en Henk Vermaas maakten op paaszaterdag vele foto’s van de deelnemers. Heb je al gekeken of jij er ook tussen staat?

KLeurige badmutsen: vlak voor de zwemstart