Van der Most en Metzemaekers winnen Vrouwentriathlon Nijeveen

juni 18, 2015 //

Sophie van der Most heeft zaterdag 13 juni de derde editie van de Vrouwentriathlon van Nijeveen gewonnen. De 19-jarige studente uit Maastricht schreef de lange afstand (1/8) op haar naam. Bij de 1/16 was Linda Metzemaekers uit Utrecht de snelste. De Vrouwentriathlon Nijeveen kende dit jaar wederom een mannenserie. Die werd gewonnen door Erik Schroder uit Groningen, vóór Sander Hoogeveen uit Hoogeveen.

Van der Most blikt na afloop tevreden terug op de race: “Zwemmen is voor mij het lastigste onderdeel, daar train ik dan ook veel op. Met succes, want ik deed voorin mee en kwam als vijfde of zesde uit het water.” De studente wisselde in de wisselzone razendsnel en haalde daar al enkele deelneemsters in. “Daarna heb ik bij het fiets- en looponderdeel nog iemand ingehaald.” Tweede werd Jorinde van der Laan uit Groningen, gevolgd door Annemarie Rustenburg uit Tollebeek.

Winnares 1/16
Op de korte afstand, de 1/16, was Linda Metzemaekers de concurrentie te snel af. Metzemaekers won in 2013 ook al de Vrouwentriathlon van Nijeveen. Dit jaar ging het van meet af goed met haar race. “Ik kwam als vijfde uit het water, ik kon eigenlijk de hele afstand in de voeten van mijn voorgangster zwemmen, dat ging perfect.” Tijdens het fietsonderdeel haalde Metzemaekers echter niemand in. “Dat vond ik vreemd, ik zag niemand rijden. Pas op het eind realiseerde ik me dat ik een razendsnelle wissel moet hebben gehad en de anderen al in de wisselzone moet hebben ingehaald.”

Metzemaekers bleek ook bij het hardloopgedeelte ongenaakbaar en schreef voor de tweede keer de Vrouwentriathlon van Nijeveen op haar naam. Tweede werd Desiree Immerzeel, gevolgd door Tanja Borger, beiden ook afkomstig uit Utrecht. Borger verraste met name zichzelf met deze podiumplek. “Ik ben helemaal verbaasd, dit kan helemaal niet”, zo lachte zij na afloop. Borger was samen met dochter Tanisha van den Berg, die meedeed aan de kidsserie, afgereisd naar Drenthe.

Foto’s podia: boven de 1/16, hieronder links de 1/8 en rechts de mannen.

podium 8e podium mannen