Verslag derde divisiewedstrijd: sprint Utrecht

augustus 16, 2022 //

/

Liesbet, Christa, Marloes en Ilse kwamen in actie op 26 juni bij de derde divisiewedstrijd: de sprint in Utrecht. Je leest hier hoe Liesbet de wedstrijd heeft beleefd.

Op 26 juni stond de derde wedstrijd van de derde divisie gepland, mijn tweede deelname en de eerste individueel. Na drie jaar zonder triathlonteamcompetitie voor mij was ik wel benieuwd hoe het er daar aan toe zou gaan.

Wasmachine

divisiewedstrijd vrouwentriathlon-siosport Utrecht 3Gelukkig was er veel ruimte bij de zwemstart en lag ik aan de zijkant. Ik kon gewoon rechtdoor zwemmen zonder dat iemand mij in de weg lag. Ik hoorde van Christa dat ze wel in de wasmachine terecht was gekomen… Ik zag een dame heel snel wegzwemmen maar ik had het idee dat ik wel in het begin lag. Uit het water klimmen ging niet heel elegant omdat ik dacht dat er een soort van trapje was maar niet dus.

Stayeren

divisiewedstrijd vrouwentriathlon-siosport Utrecht 2Kitty, onze coach die dag, riep dat ik 9e was dus leuke uitgangspositie om te beginnen met fietsen. Kitty had ons gewaarschuwd dat we tijdens het fietsen goed moesten opletten dat we niet mochten stayeren. Ze vertelde dat er soms triatletes zijn die daar niet heel sportief in zijn en gewoon voor je gaan fietsen nadat ze je ingehaald hebben. Ik was nog maar net aan de eerste ronde begonnen of er was al een dame die dit deed. Na wat onvriendelijke woorden was ik het zat en ging ik haar weer voorbij.

Even later deed zich hetzelfde voor maar dan met een andere atlete. Dit was nieuw voor mij want ik had dit vroeger nooit meegemaakt. Toen heb ik me maar wat laten afzakken, vooral omdat we tegen de wind in moesten fietsen. Ik had mezelf voorgenomen wat krachten te sparen om met de wind mee voluit ze voorbij te fietsen. Dat lukte ook deels. In de tweede ronde werd ik door meerdere dames voorbijgefietst. Fietsen blijft mijn mindere deel in de triatlon. Niettegenstaande was ik tevreden over mijn gemiddelde fietssnelheid.

Oefenpuntje

divisiewedstrijd vrouwentriathlon-siosport Utrecht 1De overgang naar het lopen ging weer moeizaam. Mijn benen voelden heel zwaar. Dit had ik een paar weken eerder ook al gehad bij een andere triatlon maar vroeger nooit. Weer een puntje om op te oefenen. Verder liep ik wel sneller dan enkele weken ervoor. Ik heb nog een of twee dames ingehaald maar ik werd ook ingehaald.

Al bij al een leuke triatlon met een 19e plek als resultaat. Een tijdje later kon ik ook de rest van mijn team aanmoedigen bij de finish want die had ik niet meer gezien onderweg. Ook al is het derde divisie, er is toch nog een pittige tegenstand maar wel heel leuk. Op naar de volgende wedstrijd in Klazienaveen!