Verslag eerste divisiewedstrijd: de kop is eraf!

mei 18, 2022 //

Liesbet, Danielle, Marloes en Ilse stonden op zondag 15 mei in Enschede aan de start van de eerste divisiewedstrijd van dit seizoen. Hoe de wedstrijd verliep en wat de tactiek van de vrouwen was, lees je in dit verslag van Ilse.

DE KOP IS ERAF! Zo, die paar woorden moest ik even schreeuwen. Want het is een feit: de kop is eraf, de eerste race van het Siosport-Vrouwentriatlonteam voor dit seizoen zit er op!
Op zondag 15 mei togen we 4 vrouw sterk richting Enschede voor de team time trial over de sprint afstand. 475m in het zwembad (en vooral hard nadenken over hoe je aan ’t eind nou weer op die kant komt), 20 kilometer fietsen verdeeld over 5 bochtige rondes en als toetje 3 rondes hardlopen op het campusterrein.

Als ik het zo opschrijf klinkt dat als een relaxte start van het seizoen, maar toch voelde dat wat anders! De spanning van de teamcompetitie, het concept van echt samen racen en het toch wel warme zonnetje maakte het voor iedereen een mooie en uitdagende race!

Maar: we hebben geracet en we hebben genoten! Daar waar we wat roestig begonnen met zwemmen (ondergetekende wist plots niet meer helemaal hoe dat ook alweer moest), vonden we elkaar weer helemaal op de fiets. Er werd goed kopwerk gedaan, vlot doorgedraaid en door bochten gescheurd. Ik heb iedere tel op de fiets genoten. En toen nog dat lopen… de derde dame die finisht zet de tijd, en Sione vertelde voor de start al dat de derde dame het dus het zwaarste heeft. Ik kan jullie inmiddels vertellen: daar is niks aan gelogen! Maar wat een teamwork was het: door de zetjes die ik mentaal en fysiek kreeg tijdens het lopen hebben we de race mooi af kunnen sluiten.

Samen met Danielle, Liesbet en Marloes heb ik afgezien, maar vooral genoten! Op naar de volgende wedstrijd, ik heb er alweer zin in!