Verslag Lanzarote: ‘wát een week!’

april 23, 2022 //

Na twee jaar ‘pauze’ vanwege corona kon de sportieve week voor vrouwen op Lanzarote eindelijk weer doorgaan. Het voelde daardoor voor alle deelneemsters nóg specialer om met elkaar op pad te gaan voor een week sporten in de zon. Eén van die deelneemsters was de 47-jarige Eveline Verbakel uit Oirschot. Ze kijkt vol enthousiasme terug: “wát een week was dat!”

Eveline debuteerde op haar 39e in de triathlonsport. “Daarna volgden er meer waaronder de Vrouwentriathlon, destijds nog in Beesd. Door mijn inschrijving bij de Vrouwentriathlon ontving ik de nieuwsbrief waarin een artikel stond over de trainingsweek met Siosport in Lanzarote. Deze had ik meteen op mijn wish list gezet. Afgelopen maart was het eindelijk zover, ik ging naar Lanzarote met 13 andere dames en onze trainster Sione. Wat een week was dat, ik had er zin in maar vond het ook spannend. Wat kan mijn lichaam aan, kan ik mee met de groep? Nou ik kan je vertellen als er een goede basis is, kan iedereen mee met de groep en er wordt ook goed op je gelet.”

Gevarieerd programma

Lanzarote 2022Sione had een gevarieerd programma gemaakt voor de sportieve week: zwemmen, fietsen, hardlopen en rompstabiliteit wisselden elkaar af. Eveline: “De trainingen waren divers en daar heb ik veel van geleerd, van heuveltraining tot advies in het zwembad, loopscholing en een workshop gebaseerd op de wensen van de groep. Dit alles met een prima accommodatie en gezellige sfeer.”

Ingeschreven voor Vrouwentriathlon

Al het geleerde heeft Eveline meteen toegepast in haar eigen trainingen terug in Nederland. “Ik heb me ook weer ingeschreven voor de volgende Vrouwentriathlon in Beusichem. Wat me het meeste bij is gebleven, buiten de trainingen natuurlijk, is de groep vrouwen, iedereen met een eigen verhaal, een andere geschiedenis maar met dezelfde passie…wat een kanjers! Met dank aan Sione voor een leerzame sportieve week en alle gesprekken waarin ze haar ervaringen met de groep deelde.”