Verslag Trainingsdag Beesd

augustus 4, 2013 //

/

De trainingsdag in Beesd is inmiddels een goede traditie. Op 6 juli organiseerde Sione Jongstra ter voorbereiding op de Vrouwentriathlon in Beesd weer een trainingsdag met zwemmen, fietsen en wisseltraining. Leonie Brouwer en Manon Kroon waren erbij en blikken terug op een leuke en leerzame dag. Manon zocht eigenlijk naar trainingstips voor de 1/8e triathlon in Emmeloord. ‘Ik kwam op de website van de Vrouwentriathlon terecht en besloot me in te schrijven voor de trainingsdag.’
Leonie doet mee aan de 1/8e op 18 augustus in Beesd en vond het handig om het zwemonderdeel te kunnen oefenen. Leonie: ‘Ik trek mijn baantjes nu in mooi helder zwembadwater. In buitenwater moet je je anders oriënteren en daar moet je handigheid in krijgen.’

Beide dames hebben het meest geleerd van de wisseltraining, Leonie: ‘Van tevoren dacht ik dat het wisselen wel goed kwam. Hoe moeilijk kan het zijn!’ Pas als je het een paar keer doet, ontdek je wat handig is. Leonie: ‘Hoe zet je bijvoorbeeld je schoenen klaar, doe je wel of geen sokken aan en waar laat je de fietshelm?’ Manon: ‘Ik heb naar aanleiding van de wisseltraining direct een trisuit aangeschaft. Veel handiger dan losse kledingstukken!’

Met de extra voorbereiding op zak moet het voor beide dames helemaal goed komen 18 augustus. Beide dames? Manon: ‘Ik vond de trainingsdag zo leuk dat ik me ook heb ingeschreven voor de 1/16e Vrouwentriathlon in Beesd!’ Toch blijft het spannend. Leonie: ‘Vanaf de start met zoveel vrouwen tegelijk het water in en spartelen maar, tot aan de laatste stappen naar de finish. We gaan het meemaken!’